Laden Evenementen

Wetenschaptalkshow Tilburg University bij de Schouwburg

Informatie
Datum:
02 februari 2023
Tijd:
20:00 tot 23:00
Prijs: €3
Locatie:Schouwburg Tilburg

Op donderdag 2 februari is er een wetenschapstalkshow van Tilburg University bij de Schouwburg. Lees snel verder.

De Tafel van Martinus is dé talkshow over het wetenschappelijk onderzoek van Tilburg University. De laatste, de spannendste en de meest urgente kennis van Tilburgse bodem krijg je hier te horen. Met een muzikaal intermezzo van Brabants talent. Wetenschappers schuiven aan voor een interview, geven een mini-college of laten zich scherp uit in een column. Dit wordt afgewisseld met muziek vanuit het talentenprogramma Music Hub Brabant.

De Tafel van Martinus refereert aan Martinus Cobbenhagen (1893-1954), grondlegger van Tilburg University. Centraal in zijn idee van een universiteit staan het begrijpen van én het bijdragen aan de maatschappij. Deze talkshow wordt i.s.m. Schouwburg Concertzaal Tilburg namens Tilburg University georganiseerd door Studium Generale en team Wetenschapscommunicatie. Zie ook: www.tilburguniversity.edu/studiumgenerale.

Met in deze editie:

  • Stadshoogleraar Ton Wilthagen gaat in op het boek ‘Shaping New Commons’ waarbij studenten werden uitgedaagd om over het post-corona tijdperk na te denken;
  • Medisch psycholoog Mirela Habibovic over de invloed van leefstijl en stress op hart- en vaatziekten;
  • Een column wordt uitgesproken door cultuurwetenschapper Marjolein de Boer en gaat over menopauze mythes in populaire cultuur.
  • Muziekpsycholoog Waldie Hanser promoveert op de troostende eigenschappen van muziek en gedrag dat daarmee samenhangt;
  • Muziek is er van trompettist Koen Smits, in 2021 deelnemer aan TalentHub Brabant. Koen neemt ook z’n effecten mee.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van de Schouwburg.