Laden Evenementen

Wim Klein, de laatste menselijke computer – Theater AdHoc bij Theater De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
05 maart 2023
Tijd:
15:00 tot 19:00
Prijs: €17
Locatie:Theater De Nieuwe Vorst

Zo 5 maart kan je komen genieten van ‘Wim Klein, de laatste menselijke computer’ bij Theater De Nieuwe Vorst. Het begint om 15:00 uur.

Wim Klein, de laatste menselijke computer is een theaterconcert over de humor en tragiek van het hoofdrekenwonder Wim Klein, alias Willy Wortel: een genie, clown en wetenschapper die zijn leven leefde alsof het variété was.

Wim Klein (1912-1986) werkte bijna twintig jaar als wetenschappelijk hoofdrekenaar bij het internationaal natuurkundig laboratorium CERN in Genève. Totdat hij overbodig werd vanwege de steeds sneller wordende elektronische rekenaars, en hij de geschiedenisboeken inging als ‘de laatste menselijke computer’. Maar ook stond hij bekend als een Joodse Amsterdammer die tijdens de Tweede Wereldoorlog ternauwernood aan de razzia’s ontkwam, als wereldkampioen worteltrekken, internationaal gevierd  variétéartiest, vloekbek, kettingroker, alcoholist, grootgebruiker van schandknapen en een geliefd onderzoeksobject voor hersenwetenschappers. Totdat hij op 1 augustus 1986 in het politiearchief van Amsterdam belandde: als een cold case.

Informatie

Een normaal ticket kost €17, als je een student bent of onder de 25 jaar kost een ticket €10. Meer informatie of tickets kopen? Check dan de website.