Agenda

Worden wat je wil bij Gianotten Mutsaers

Wanneer: 6 oktober 2021 tot 17 oktober 2021 Waar: Boekhandel Gianotten & Mutsaers Entree: Gratis
Bestel tickets

Worden wat je wil bij Gianotten Mutsaers

Van 6 tot 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek! Worden wat je wil is het thema dit jaar. Bette Westera schrijft het geschenk, en illustrator Mark Janssen maakt het prentenboek van de Kinderboekenweek. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, of je goed bent in rekenen of juist in tekenen, of je vier jaar bent of al tien, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 (en natuurlijk ook daarvoor en daarna) kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Het geschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinderboeken. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25.

Activiteiten

Maar liefst zes activiteiten hebben we deze week op het programma! Alle activiteiten zijn gratis, maar soms moet je wel reserveren. Meer informatie vind je in de agenda van Gianotten Mutsaers.

  • Renate Potter met Willemijn Wiebelkont. Vind je het ook zo moeilijk om stil te zitten? Kom dan luisteren naar Renate Potter. Ze leest voor uit Willemijn Wiebelkont, geeft een workshop bewegen en er zijn platen om te kleuren. Woensdag 6 okt 15.00 -16.00 uur, reserveren is niet nodig
  • Charlotte Dematons. De vele malen bekroonde illustrator Charlotte Dematons van Alfabet (en van de boeken over Nederland en De gele ballon en nog veel, veel meer!) komt naar Gianotten Mutsaers om te vertellen en te tekenen. Er kunnen 30 kinderen aanwezig zijn. Zaterdag 9 oktober 11.00 – 12.00 uur (voor kinderen van 3-6 jaar), reserveer via info@gianottenmutsaers.nl
  • Rick de Haas en Mirjam Oldenhave. De makers van Mees Kees hebben een nieuw boek: Boutje van de rommelberg. Deze middag verzint Mirjam Oldenhave samen met het publiek een verhaal. Illustrator Rick de Haas maakt meteen de tekeningen erbij. De rijdende fluitketel komt ook mee! Zaterdag 9 okt 14.30 – 15.30 uur, reserveer via info@gianottenmutsaers.nl
  • De Goudboom van Michelle Sweegers/ De Goudboom is een nieuw muzikaal sprookje voor het hele gezin van harpiste Michelle Seegers. Ze maakt bij haar optreden gebruik van zowel een grote gouden harp als een vlammende elektrische harp. De combinatie van verhaal, beeld en muziek zal zorgen voor een unieke belevenis. Zondag 10 okt 15.00 – 15.45 uur, reserveer via info@gianottenmutsaers.nl
  • Workshop Djenné Fila. De Tilburgse illustrator Djenné Fila is hard op weg internationaal door te breken, ze heeft onlangs een Europese designprijs gewonnen voor haar illustraties in De Vuurvogel. Deze Kinderboekenweek geeft ze bij Gianotten Mutsaers een workshop Maak je eigen Vuurvogel. Woensdag 13 okt 14.00 – 16.00 uur, reserveren is niet nodig.
  • De prins zonder billen van Levina van Teunenbroek. Een nieuw avontuur van de ridder zonder billen! De ridder werd prins en leidt een lang en gelukkig leven. Ja, hallo, wacht eens even… Dat kan natuurlijk niet eeuwig duren.
  • Levina van Teunenbroek leest voor en signeert De prins zonder billen én De ridder zonder billen. Zaterdag 16 okt 11.00 – 12.00 uur, reserveren is niet nodig.

Interesse?

Per 25 september gelden de nieuwe corona regels en zal Gianotten Mutsaers werken met de Corona Check App. Voor een aantal evenementen moet je reserveren. Dit kan via de mail: info@gianottenmutsaers.nl. Onder vermelding van het evenement, voor en achternaam van het kind. Gianotten hoopt er ook dit jaar weer iets enorm gaafs van te maken dus zorg dat je er bij bent!

Locatie