Laden Evenementen

Wordworkshop door Nick Waelbers

Informatie
Datum:
03 oktober 2023 08:00
-
17 oktober 2023 17:00
Prijs: €59
Locatie:Allemans

Voor taalminnaars, dichters, schrijvers en (woord)kunstenaars die meer willen leren. Over je eigen creativiteit en over de dichter in jou. Onder leiding van Spokenword artiest Nick Waelbers ontketen je je creativiteit en jouw eigen stem. Praktisch, inspirerend en toegankelijk.

Het thema van deze workshop is Verstilling. Ze gaan op zoek naar woorden voor de wortels en vertakkingen van verstilling. Met verschillende schrijfoefeningen komen we dichterbij de kern en beginnen ideeën te borrelen. Met jouw eigen geluid, ritme en creativiteit werken ze aan de inhoud en voordracht van je stuk.

Aan het einde van deze workshopreeks ben je dichter bij jezelf gekomen en heb je een spoken-wordstuk gemaakt waarmee je het podium op kan.

Programma 2-delige workshop

 • 3 oktober, 1e bijeenkomst
  Na een korte introductie over poëzie en spoken-word, creëren ze materiaal aan de hand van verschillende schrijfopdrachten. Tussendoor delen ze fragmenten uit hun teksten met elkaar en gaan ze aan de slag met handvatten voor inhoud en vorm. Je krijgt huiswerk mee.
 • 10 oktober, huiswerk
  Je stuurt uiterlijk 10 oktober je huiswerk aan Nick (tekst en audio). Je ontvangt vervolgens persoonlijke feedback om te verwerken voor de 2e bijeenkomst.

  • 17 oktober, 2e bijeenkomst
   Ze focussen op performance en vorm, doen een fysieke en mentale warming-up en delen met elkaar het huiswerk waarin je de feedback hebt verwerkt. ze experimenteren met je live performance.

Wie is Nick Waelbers?
Nick Waelbers omschrijft zichzelf als creative copywriter, spoken word artiest, maar vooral mens. Hij schrijft over zichzelf: “Mijn verhaal begint in een warm thuis met liefdevolle ouders die mij een veilige en positieve basis gaven. Zo kon ik de gevoelige, behulpzame en creatieve jongen zijn die ik was. Ik speelde theater en was veel buiten in de tuin bezig. Vol bewondering voor de natuur.” Toch kwam Nick genoeg obstakels tegen in zijn jonge leven. Hierover zegt hij: “Het goud achter mijn obstakels inspireerde mij om deze reis met andere te maken. Ik geloof dat het leven niet alleen simpel is als we bij onze kern blijven (zowel zakelijk als privé) maar vooral ook leuker en waardevoller.”

Meer informatie

Lijkt dit jou enorm leuk? Meld je dan aan via de website!