Workshop LocHal: Nederland Leest bij bibliotheken met thema ‘Over de grens’

Informatie
Datum:
28 november 2021
Prijs: Gratis
Locatie:Bibliotheek Midden-Brabant

In november staat de Bibliotheek in het teken van Nederland Leest. Het thema dit jaar is ‘Over de grens’. Over grenzen gingen Ellen en Leo Eumelen in 2018 met hun pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. In de Bibliotheek LocHal delen ze op 28 november praktische tips over pelgrimeren bij Bibliotheek Heyhoef.

Workshop ‘Praktische aanpak van een pelgrimstocht’

Denk jij zelf weleens over het maken van een pelgrimstocht? In deze interactieve workshop gaan Ellen en Leo nader in op veelal de praktische kant van het pelgrimeren. Je krijgt handvatten om vragen voor jezelf in te vullen als, wat is je beweegreden voor je (pelgrims)tocht, hoe plan je een datum, hoe bereid je je (fysiek en praktisch) voor, hoe bekostig je een pelgrimstocht, hoe ga je om met calamiteiten en meer. Je kunt je voor deze workshop, op 28 november van 14.15 tot 16.30 uur in de Bibliotheek Heyhoef, per mail aanmelden via heyhoef@bibliotheekmb.nl.

Nederland Leest ‘Over de grens’

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek De wandelaar van Adriaan van Dis, dat zich afspeelt in Parijs. Lezers krijgen dit boek cadeau van de bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Onder andere om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens

Interesse?

Je kunt je voor deze lezing, op 28 november van 14.15 tot 16.30 uur in de Bibliotheek LocHal, per mail aanmelden via desireevanbeurden@bibliotheekmb.nl. Ga voor meer informatie naar de website van de LocHal.