Laden Evenementen

Workshop voor digitale vaardigheden ‘In de Werkplaats’ bij de Bibliotheek Wagnerplein

Informatie
Datum:
14 mei 2022
Tijd:
13:00 tot 14:30
Prijs: €2
Locatie:de Bibliotheek Wagnerplein
voorleesuurtje bibliotheek wagnerplein

In de werkplaats van de Bibliotheek Wagnerplein wordt elke maand op zaterdagen een workshop georganiseerd, waarbij kinderen vanaf 7 jaar hun digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken.

De workshops voor digitale vaardigheden ‘In de Werkplaats’ van de Bibliotheek worden goed ontvangen. Veel kinderen hebben al enthousiast meegedaan. Ze vonden het erg leerzaam en vooral heel leuk om te doen. Tijdens deze laatste workshop voor de zomervakantie, op 14 mei, kunnen kinderen proeven aan de kunst van het programmeren en zien ze meteen een gaaf resultaat: een robot die hun opdrachten uitvoert!

Programmeer een robot

“Robots zijn superhandig: ze kunnen namelijk alles doen wat jij zegt. Maar robots begrijpen helaas geen mensentaal. Als je een robot een opdracht wilt geven dan moet je hem programmeren. Dat betekent dat je met een soort computertaal opdrachtjes moet geven die de robot snapt. Wil jij leren hoe je een robot kunt programmeren? Kom dan naar de Werkplaats en laat onze robots een parcours rijden, muziek maken, zwaailichten branden en.. misschien zelfs wel een potje robotvoetbal spelen!”

Goed om te weten

De workshop vindt plaats op zaterdag 14 mei van 13.00 uur tot 14.30 uur. Aanmelden kan bij de balie van bibliotheek Wagnerplein of via wagnerplein@bibliotheekmb.nl. Er kunnen maximaal tien kinderen – van 7 jaar of ouder – deelnemen aan de workshop. De kosten bedragen slechts €2,-.  Deze workshop vind je ook in de online agenda van de bibliotheek Wagnerplein.

Over de Bibliotheek Midden-Brabant

De Bibliotheek Midden-Brabant is met 15 vestigingen de grootste culturele instelling in haar werkgebied: de gemeenten Tilburg, Loon op Zand, Oisterwijk, Goirle, Hilvarenbeek en Waalwijk. De stichting heeft circa 200 medewerkers die per jaar 1,3 miljoen bezoekers ontvangen. De Bibliotheek wil de wereld van mensen groter maken. Alle Midden-Brabanders verdienen namelijk de kans hun talenten te ontplooien en moeten optimaal kunnen deelnemen aan de maatschappij. Kennis en verhalen zijn daarbij essentieel. De Bibliotheek is hierin volop in beweging. Het is allang niet meer alleen een plek waar boeken uitgeleend worden. Zo biedt zij ook een podium en een werkplaats waar kennis en verhalen gedeeld en gecreëerd kunnen worden. Hierin wordt actief samengewerkt met allerlei partners uit de stad en regio. De Bibliotheek is niet alleen actief in haar vestigingen, maar ook op andere plekken, dichtbij de inwoners, zoals bijvoorbeeld op scholen en in wijkcentra.