Agenda

LocHal factchecken

Workshops ‘factchecken’ in de LocHal

Wanneer: 26 juni 2021 tot 4 juli 2021 Waar: LocHal Entree: Gratis
Bestel tickets

Workshops ‘factchecken’ in de LocHal

Deel jij weleens een nieuwsbericht via sociale media? Uit onderzoek blijkt dat nepnieuws zes keer sneller verspreid wordt dan echt nieuws. Maar hoe kun je weten of een bericht nep of echt is? Ontdek het van 26 juni t/m 4 juli in de LocHal in Tilburg.

Fake news

Fake news wordt steeds lastiger te herkennen. Tegenwoordig heb je zelfs ‘deepfakes’: video’s waarin iemand iets doet of zegt wat deze persoon in werkelijkheid helemaal nooit gezegd of gedaan heeft. Gelukkig zijn er tools waarmee je berichten en foto’s makkelijk kunt checken en kun je nepnieuws, nepfoto’s en nepvideo’s leren herkennen.

Wat zou jij willen factchecken?

In deze week lopen de ‘factcheckers’ van FactoryTilburg rond in de LocHal. FactoryTilburg checkt alles wat te mooi óf te lelijk is om waar te zijn. Bijvoorbeeld of het regenboogzebrapad aan de Heuvelring wel een echt zebrapad is. En of het echt zo is dat er steeds meer hondenpoep op de stoep ligt en of het klopt dat de gemeente hier niets aan kan doen. Wat zou jij graag willen factchecken? Vertel het de factcheckers!

Workshops en activiteiten

Wil je zelf leren ‘factchecken’? Doe dan mee aan de workshop factchecking, gegeven door de ervaren factcheckers van FactoryTilburg. Je leert welke tools er zijn en hoe je die kunt gebruiken. Ben je benieuwd hoe nepnieuws foto’s gemaakt worden? Kom dan in het DigiLab jouw eigen nepnieuws foto maken voor de greenscreen. Wil je weten hoe ‘deepfakes’ werken? Doe dan mee aan de workshop ‘Face Detected’. Hierbij maak je een gezicht van klei en ontdek je hoe je de gezichtsherkenning van de computer voor de gek kunt houden. Of word een echte ‘online geheim agent’ en help het geheim van de Spoorzone te ontrafelen!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over bovenstaande activiteiten op de website.

Locatie