WormenWorkshop: Leren composteren met tijgerwormen

Informatie
Datum:
19 april 2024
-
21 april 2024
Prijs: Gratis

Op 19 en 20 april zijn er weer enkele workshops voor mensen die willen leren composteren, met wormen. Deze vinden plaats op de Wormentuin Tilburg bij Un Bietje Groen. Vorig jaar is deze ware wormenboulevard geopend met 7 verschillende wormenverblijven: van een indoor wormenrestaurant tot makkelijk wormenhotel.
Op deze tuin kun je zien hoe ze werken, wat daar de voordelen van zijn en kun je leren hoe je aan de slag gaat met je eigen wormenfamilie.

WormenFanClub

Omdat in potgrond vaak turf en veen zit, omdat wormenthee de meest rijke plantenvoeding is die er is, omdat je je groenbak ontziet en veel minder ongewenste insecten rondom je container krijgt, omdat wormen de enige dieren zijn die nieuwe aarde kunnen maken én omdat het dus te gek is om zelf te composteren, willen Janneke en Moniek van de Wormentuin het zoveel mogelijk mensen makkelijk maken om te beginnen en delen ze graag hun ervaring.

Je kunt zelf kijken welk hotel het meest geschikt is voor jou en je tuin. Er zijn zelfs wormenhotels die speciaal gemaakt zijn voor een balkon.

Meer info

Voor meer info, kun je kijken op de site van opgroenevoet.