Laden Evenementen

YPIE__FEST in het Ypelaerpark

Informatie
Datum:
26 juni 2022
-
27 juni 2022
Prijs: Gratis
Locatie:Ypelaer park

In het kader van Second Skin vindt op zondag 26 juni 2022 YPIE__FEST plaats in het Ypelaerpark in Tilburg Noord waarbij verschillende activiteiten worden georganiseerd. De eerste editie van het cultuurfestival YPIE__FEST vindt plaats in Tilburg Noord, geïnitieerd in het kader van Second Skin Tilburg, een jongeren participatieproject van FASHIONCLASH dat deel uitmaakt van Forwart, een meerjaren project in Tilburg. Lees snel verder.

Met het organiseren van YPIE FEST geeft FASHIONCLASH talent uit Tilburg Noord een podium en brengt de wijk bij elkaar. Het doel van het project is om bij te dragen aan positieve identiteit ontwikkeling van de jongeren en buurtbewoners in Tilburg Noord. Tijdens YPIE FEST worden resultaten getoond die afgelopen twee jaar zijn gemaakt in het kader van het Second Skin project.

The Hooooooodie Project

Op 26 juni tijdens YPIE__FEST, wordt The Hooooooodie Project gepresenteerd met een poging om een wereldrecord te halen. Modeontwerper Antoine Peters maakt in samenwerking met iedereen die dat wilt een hoodie met de langste mouwen ter wereld.Sinds maart hebben meer dan 200 jongeren en buurtbewoners deelgenomen aan workshops op het Verdiplein en bijgedragen aan de ontwikkeling van de mouwen. Daarnaast kon iedereen die geïnteresseerd is vanuit huis meedoen en hun bijdragen opsturen. Resultaat is een rijke verzameling van persoonlijke verhalen, upcyling- en handwerktechnieken.

The Hooooooodie Project is een project dat wordt geïnitieerd in het kader van het FASHIONCLASH participatieprogramma Fashion Makes Sense.

Het project is op zondag 26 juni van 12:00 uur tot 18:00 uur met om 12:30 de opening. Aansluitend begeleid bezoek aan het festival!

Over Second Skin Tilburg

Second Skin is een meerjaren participatieproject van Stichting FASHIONCLASH in Tilburg Noord, tot stand gekomen in kader van ForwArt dat gefinancierd wordt door de EU, de UIA-regeling.
Sinds 2021 wordt vanuit ForwArt een activiteitenprogramma georganiseerd gericht op jongeren in samenwerking met een aantal organisaties waaronder ROC Tilburg, Het Zuidelijk Toneel, Corpo Maquina, Wonen Breburg, Politie en Omroep Tilburg. Al deze partners investeren samen in de ontwikkeling van een cultureel ecosysteem in Tilburg Noord met doel om middels participatieprogramma jongeren in Tilburg Noord meer mogelijkheden krijgen voor persoonlijke identiteitsvorming en identiteitsuiting, en meer toekomstperspectief ervaren. Daarmee draagt dit experimentele initiatief bij aan het welbevinden en het vergroten van de individuele veerkracht van jongeren in Tilburg. Hiermee wordt ook de weerbaarheid van jongeren tegen o.a. criminele invloeden vergroot.