Zhora Sargsyan in Het Cenakel

Informatie
Datum:
15 januari 2023 16:00
-
16 januari 2023 18:00
Prijs: 25,00
Locatie:Het Cenakel Tilburg
zhona

Op 15 januari 2023 is de Armeen Zhora Sargsyan te zien in Het Cenakel. Benieuwd wat deze betoverende pianist allemaal in huis heeft? Lees snel verder.

Over Zhora Sargsyan

Zhora Sargsyan (1994, Armenië) kreeg internationale aandacht na het winnen van de 3e Grand Prix op het prestigieuze Internationale pianoconcours Long- Thibaud in Parijs in 2019. “Deze pianist kan zelfs lege zalen elektriseren” schreef het tijdschrift Tagesspiegel na de uitzending van het debuutconcert van Zhora Sargsyan voor de Deutchlandfunk Kultur tijdens de pandemie in 2021.

Vele concerten brachten hem naar diverse landen van de wereld waar hij zowel als solist als als kamermuziekspeler optrad. Hij speelde op vele festivals zoals het Deutchlandsberger Festival en Salzburger Schlosskonzerte in Oostenrijk, Amici di Paganini in Genua Italië en het Hvide Sande Festival in Denemarken. Als solist trad hij op met orkesten in Duitsland, Frankrijk en Armenië.

Masterclasses volgde hij bij onder andere Dmitry Bashkirov, Paul Lewis en Séverin von Eckardstein. Momenteel woont hij in Berlijn en studeert daar aan de University of Arts in de klas van Prof. Klaus Hellwig. Daarvoor studeerde hij aan het Staatsconservatorium van Yerevan in de klas van Prof. Vagharshak Harutyunyan.

Meer info

Entree kost €25,00. Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis het concert bijwonen. Kaartjes reserveren kan hier of via info@cenakel.nl. Betalen bij aanvang van het concert. Let op! Parkeren op het terrein van Het Cenakel is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is aan de overzijde bij het koetshuis.