Laden Evenementen

Zitmeditatie calming the mind bij Munsel Meditation (Reeshof)

Informatie
Datum:
26 maart 2022
Tijd:
10:00 tot 11:30
Prijs: €25,

Soms is onze geest gestrest, rusteloos en hebben we een pauze nodig. Kunnen we de ruimte in onze eigen geest vinden om tot rust te komen? Zitmeditatie is een van de oudste en meest moderne manieren om rust, eenvoud, gemak en helderheid in ons lichaam en onze geest te vinden. We zullen samen deze manier van zijn verkennen.

Over de meditatieleraar

Sinsi Ong is een meditatieleraar met een passie voor het Tibetaans Boeddhisme. Hij groeide op in een Chinees gezin, en werkte vele jaren in de muziekindustrie.

Sinds 1996, na zijn eerste pelgrimstocht in India, is hij begonnen met het beoefenen en bestuderen van meditatie en boeddhisme onder leiding van verschillende leraren.

Hij ontving onderricht van: Dzongsar Khyentse Rinpoche, Orgyen Tobgyal Rinpoche, Neten Chokling Rinpoche, Khenpo Namdrol, Mingyur Rinpoche, HH Dalai Lama, Sogyal Rinpoche, Thich Nhat Hanh, en anderen …

Van 2006 tot 2019 leefde Sinsi als lekenbeoefenaar in een klooster en heeft hij verschillende intensieve studie-, bezinnings- en meditatietrainingen gevolgd. Hij voltooide een traditionele retraite van drie jaar.

De laatste 10 jaar geeft hij dagelijks meditatielessen, retraites, cursussen en workshops. Met vreugde heeft hij duizenden mensen uit verschillende culturen bijgestaan op hun pad.

Sinds 2019 woont hij samen met Sonia in Tilburg (Nederland), en samen hebben ze Munsel Meditation opgericht.