Agenda

bibliotheek midden-brabant

Zomerlezen bij Bibliotheek Heyhoef: AR-Biebsafari

Wanneer: 26 augustus 2021 van 10:00 tot 12:00 Waar: Bibliotheek Midden-Brabant

Zomerlezen bij Bibliotheek Heyhoef: AR-Biebsafari

De Bibliotheek Heyhoef organiseert op donderdag 26 augustus de AR-BiebSafari en de zomertour met Cultuur BSO Studio-T. Veel kinderen lezen in de zomervakantie minder dan normaal. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de vakantie niet lezen, na de vakantie een terugval in leesontwikkeling hebben. De zomerleesdip proberen we te voorkomen met deze activiteiten.

AR-BiebSafari

Deze zomervakantie geen leesdip! In de Bibliotheek Heyhoef kan er een te gekke game worden gespeeld. De AR-BiebSafari bestaat uit leuke opdrachten, dit avontuur brengt je naar de schatkamer van de bieb Heyhoef. In de schatkamer staat een schatkist, gevuld met het goud van de Bibliotheek. Na de Safaritocht kunnen de kinderen even lekker chillen, op hun gemak lezen, een spelletje spelen of een masker maken én daarna natuurlijk hun favoriete boeken mee naar huis nemen, waarin ze weer nieuwe avonturen kunt beleven.

Augmented Reality

Met Augmented Reality (AR) kun je op een app allerlei dingen in de wereld zien die er in het echt helemaal niet zijn. Zo kun je in de bibliotheek bijvoorbeeld ineens wilde dieren tussen de boekenkasten zien lopen op je scherm. Het bekendste voorbeeld van AR is de app Pokémon Go, waarbij je allerlei wezentjes op straat kunt tegenkomen.

Zomertour met Cultuur BSO Studio–T

De Bibliotheek Heyhoef gaat ook dit jaar weer op bezoek bij verschillende BSO’s in de Reeshof om lekker voor te lezen aan de kinderen. Natuurlijk organiseren we ook twee voorleesmomenten in de Bibliotheek zelf voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Op donderdag 12 en 26 augustus wordt om 10.00 uur voorgelezen in de schatkamer. Samen met Cultuur BSO Studio-T van Kinderstad maken we van lezen een echt feestje. Gekoppeld aan de boeken die worden voorgelezen zal er ook een workshop gegeven worden. Alle kinderen die naar het voorlezen komen, krijgen van Studio-T een DIY-pakketje om thuis aan de slag te gaan. Bovendien heeft Studio-T voor de AR Biebsafari een speciale verrassing gemaakt voor in de schatkamer…

Praktische informatie

  • Donderdag 26 augustus 10:00
  • 4-6 jaar: onder begeleiding
  • Vanaf 7 jaar: zelfstandig
  • Bibliotheek Heyhoef

 

Locatie