Agenda

Handgetekende prent

Zomerworkshop – handgetekende prent – in het TijdLab

Wanneer: 8 augustus 2020 van 10:30 tot 12:30 Waar: LocHal Entree: Gratis

Zomerworkshop – handgetekende prent – in het TijdLab

Het TijdLab en Hoi-Shan Mak organiseren in de zomer workshops om handgetekende prenten te maken die geheel in het teken staan van corona. Deelname hieraan is gratis, maar je moet je wel aanmelden (vóór 20 juli)! Er is slechts plek voor acht personen per workshop.

In deze tijd van quarantaine ontstaan nieuwe woorden en krijgen bestaande woorden een andere lading. De coronacrisis zette de Tilburgse kunstenares Hoi-Shan Mak aan tot het maken van een nieuw woordenboek, het Coronabeeldwoordenboek. Hoi-Shan creëert en interpreteert woorden naar de huidige coronatijd. Ze laat zien dat we door deze crisis taal soms anders invullen en dat nieuwe woorden ontstaan, bijvoorbeeld ‘aanzwaaien’, ‘exitstress’ en ‘babygluren’. Tijdens deze workshop gaan de deelnemers samen met Hoi-Shan spelen met beeld en taal om zo een eigen handgetekende prent te maken als aandenken aan deze bijzondere periode.

Deelnemen?

De workshops worden drie keer gegeven en zijn bedoeld voor volwassenen (vanaf 18 jaar). Wil je graag deelnemen? Geef je dan op voor zaterdag 25 juli, zaterdag 1 augustus of zaterdag 8 augustus. Aanmelden kan tot 20 juli via info@stadsmuseumtilburg.nl. Wacht daar niet te lang mee, want er kunnen maar 8 personen per keer deelnemen!

De workshoptijden zijn van 10.30 tot 12.30 uur, locatie LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, Tilburg. Deelname is gratis.

Tentoonstelling

Deze workshops zijn onderdeel van de tentoonstelling over de invloed van corona op (Tilburgs erfgoed), georganiseerd door Hoi-Shan Mak en het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg).

Locatie