backWERK

BackWERK-logo.jpg
Informatie
Adres:5038 CP, Tilburg
Vandaag geopend tot 18:00
Over backWERK

In mei 2019 is de 23e vestiging van lunchzaak backWERK geopend in de Tilburgse binnenstad. De van oorsprong Duitse franchise-onderneming is gevestigd op de hoek van de Heuvel en de Juliana van Stolbergstraat. De verkopen onder andere verse broodjes, sapjes en salades. 

Het pand, waar voorheen Bakkertje Bol gevestigd zat, is volledig verbouwd. De zaak ernaast is erbij betrokken, de ingang is verplaatst en binnen is er meer ruimte ontstaan voor tafeltjes om aan te zitten.

Verse producten

Qua producten is de keuze reuze! Bij binnenkomst loop je tegen de verse sapjes aan en vervolgens loop je door naar een vitrine met verse yoghurtjes en salades. “Tilburg is de eerste locatie van Nederland waar we een pilot hebben met yoghurt en salades. Je kunt dus wel zeggen dat dit op het moment de meest vernieuwde locatie van Nederland is. De bedoeling is dat we dit concept bij de volgende vestigingen ook gaan doorvoeren,” vertelt Stefan Kersten, director operations van backWERK Nederland.

Ook qua broodjes is er volop aanbod. Van baguettes tot bagels en van kaiserbollen tot panini’s, backWERK heeft het allemaal. “En het is allemaal vers,” vervolgt Stefan. “De salades worden vers bereid, de kip wordt hier ter plekke gemarineerd en we gebruiken geen gekoeld brood. De broodjes mogen bij ons ook maar maximaal 2 uur in de vitrine liggen.” Goed om te weten: voor een goed belegd broodje betaal je circa €3,-.

Wat nu precies dé klassieker is van backWERK? “Nou dan is het wel onze echte Duitse pretzel. Die hebben ze nergens anders!”

Openingstijden
 • Maandag :
  11:00 - 18:00
 • Dinsdag :
  09:00 - 18:00
 • Woensdag :
  09:00 - 18:00
 • Donderdag :
  09:00 - 21:00
 • Vrijdag :
  09:00 - 18:00
 • Zaterdag :
  09:00 - 18:00
 • Zondag :
  12:00 - 18:00