Boekhandel Gianotten Mutsaers

boekhandel gianotten mutsaers tilburg
Informatie
Adres:Emmapassage 17
Opent donderdag om 09:30
Over Boekhandel Gianotten Mutsaers

Dé boekhandel van Tilburg is terug! Sinds maart 2014 is Boekhandel Gianotten Mutsaers weer geopend. Het is een boekhandel met een ruim en uitstekende assortiment aan nieuwe boeken en tweedehands boeken. Zowel de bestsellers als literaire pareltjes en natuurlijk een groot assortiment aan boeken over Tilburg.  

Ook is er een ruim assortiment van aanverwante artikelen als wenskaarten, tijdschriften en leuke passende cadeaus. Er worden weer leuke evenementen rondom boeken en lezen georganiseerd. Ze hebben ook een webshop met snelle levering en natuurlijk verkopen ze ook e-readers en e-books.

Familiebedrijf

Wat veel Tilburgers niet weten is dat de boekwinkel in de Tilburgse Emmapassage al jaren een beetje een familiebedrijf is met een andere bekende Tilburgse naam. Marlous Mutsaers is vanaf 1976 werkzaam bij Boekhandel Gianotten en werd in 1997 winkelmanager. In 2001 is zoon Ruud ook in de winkel komen werken. Zij kennen de winkel op hun duimpjes en delen al jaren met ontzettend veel plezier hun kennis over boeken met Tilburgers. Marlous Mutsaers is de afgelopen decennia uitgegroeid tot het gezicht van de boekhandel. Terwijl de naam van de zaak een paar keer veranderde, bleef zij de vaste waarde voor iedereen die een boek zocht. Zelf denkt ze dat er behoefte blijft aan boekwinkels waar mensen werken die verstand hebben van boeken en je verder kunnen helpen.

Lunchcafé 

Met de opening van boekhandel Gianotten Mutsaers is ook het lunchcafé weer open. Hier worden lekkere, biologische Earth koffie van Mocca d’Or, thee van Simon Levelt, verse jus d’orange en frisdrank geserveerd.

Iedere maand is er een ‘Koffie special’.Je kunt kiezen uit de smaken vanille, chocolate cookie, karamel en kaneel. Of combineer ze en maak zo je eigen favoriete smaak. Ook voor de zomerdagen hebben ze iets bedacht. Dan serveren ze een heerlijke ijskoffie, espresso met vanilleroomijs en weer met een smaak naar keuze.

Naast koffie en thee kan de klant genieten van heerlijke taarten van de Tilburgse banketbakker Govert van Nunen en huisgemaakte tosti’s en ‘oerboterhammen’. Er wordt gewerkt met vleeswaren van Lejeune, kaas van de Kaaszaak en vis van Van Oursouw. Ook hebben ze een wisselde soep die gemaakt is door Esther van de Kaaszaak. Heerlijk genieten dus bij Boekhandel Gianotten Mutsaers van het pas gekochte boek, de krant die op de leestafel ligt of kijkend naar het winkelende publiek in de Emmapassage.

Openingstijden
 • Maandag :
  13:00 - 18:00
 • Dinsdag :
  09:30 - 18:00
 • Woensdag :
  09:30 - 18:00
 • Donderdag :
  09:30 - 21:00
 • Vrijdag :
  09:30 - 18:00
 • Zaterdag :
  09:30 - 17:00
 • Zondag :
  12:00 - 17:00