Bunga Harapan

bh.jpg
Informatie
Adres:5025LP, Tilburg
Gesloten
Over Bunga Harapan

Bunga Harapan is producent en leverancier van Fresshi: Een Biologische Natuurdrank. Bunga Harapan is trots op de nieuwe exclusieve biologische natuurdrank. De drank wordt voor het eerst op de Europese markt gebracht. Deze biologische natuurdrank is gemaakt op basis van diverse biologische kruiden zoals Tamarinde (tamarindus indica), kurkuma (curcuma longa) en citroen.

Deze vrucht (tamarinde) en kruiden (kurkuma) komen oorspronkelijk uit Aziatische landen. Deze grondstoffen bevatten veel mineralen, vitaminen, versterken het immuunsysteem en brengen ook het lichaam in balans.

De kurkumaplant is een wonderplant, kurkuma (geelwortel, koenjit) wordt een wondermiddel / wonderkruid of het gouden kruid genoemd. Tamarinde en kurkuma zijn wereldwijd bekend en worden bij het koken van taalrijke gerechten vaak als een extra gezondheid middel toegevoegd.

Bunga Harapan

De biologische natuurdrank is geproduceerd met een missie: “Back to Nature”. Dit betekent eten en drinken uit de natuur, gemaakt met eenvoudige en heerlijke ingrediënten. Dus geen kunstmatige smaakstoffen, kleur, aroma of conserveringsmiddelen, gehydrogeneerde oliën of glucose-fructosestroop toegevoegd. Bunga Harapan bereidt Fresshi volgens een modern productieproces in Nederland met duurzame grondstoffen.

Fresshi is een pure natuurdrank. Het smaakt heel verfrissend en bevat vele goede eigenschappen, geschikt voor consumptie in elk seizoen. Licht gekoeld komt de smaak van Fresshi het beste tot zijn recht. Het drankje is zeer geschikt voor sporters en mensen met een actieve levensstijl die graag bewust eten en drinken. Fresshi laat zich ook graag gebruiken als fris aperitief.

Let op:

Bunga HarapanFresshi bevat kurkuma 0,5 g / 100 ml. Deze specerij wordt niet aanbevolen voor gebruik door kinderen, bij galproblemen, problemen met cholestase, vóór een operatie en in combinatie met medicijnen (o.a. bloedverdunners). Ondanks dat kurkuma vaak gebruikt wordt door zwangere vrouwen, is het belangrijk voor gebruik een dokter te consulteren, aangezien kurkuma stimulerend op de baarmoeder kan werken. Overmatig gebruik vermijden: max. 3 flesjes per dag.

Gratis proeverij Bio Natuurdrank ”fresshi”

In het nieuwe jaar van 2016 bieden wij een gratis proeverij aan om kennis te komen maken met ons product “Een Biologische Kruidendrank”, ook de jonge generatie is van harte welkom.

Locatie:

 • Bunga Harapan
 • Herastraat 43 – 03 5047 TX, Tilburg

Telefoonnummer:

 •  013 750 1408

openingstijden:

 • dinsdag t/m vrijdag  van 14.00 uur – 16.00 uur

 Programma:

 • Leeftijdsgroep: groep vanaf 10 – 15 personen, voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar en ouder.
 • Wij verwelkomen u met een heerlijk gekruide kop “kippensoep”, om u kennis te laten maken met deze specialiteit,

Voor de kippensoep zijn de volgende ingrediënten gebruikt:

 • Tamarinde
 • gember
 • kurkuma
 • citroengras
 • laos / Thaise gember (galangawortel), djeroek poeroet of kafferlimoen blaad
 • limoen of citroen
 • uien
 • prei
 • knoflook  
 • natuurlijk stukjes kippenvlees  

De presentatie van “fresshi” duurt ongeveer 15-30 minuten, dit is afhankelijk van het aantal gestelde vragen. Drink wel een beetje water voordat u de kruidendrank gaat proeven, dan komt de smaak beter tot zijn recht.

Opgelet:Reservering is gewenst: Bel 013 750 1408 of per e-mail: info@bungaharapan.nl

Tijdens vele feestperiodes is het vaak voor de meeste mensen een drukke tijd geweest, wel gezellig met familie en vrienden, maar het lichaam heeft wel veel te verwerken gehad door heerlijke snoeperij, lekker eten en drinken dat je hebt geconsumeerd. Geef jezelf rust na een zware drukke tijd, dit is heel belangrijk voor uw lichaam en geest, neem even tijd voor rust en ontspanning. Ontspanning is nodig om het lichaam en geest weer te laten herstellen.

Voorjaar

Begin het voorjaar met een gezonde lifestyle, een gezond leven hoeft helemaal niet duur te zijn. Hoe meer u weet, hoe eenvoudiger het is om gezonder te leven. Begin kruiden en specerijen aan uw lichaam te geven, omdat kruiden en specerijen veel mineralen en vitaminen bevatten hierdoor ontstaat een immuunsysteem en brengt het lichaam weer in balans.

Sommige kruiden en specerijen bevatten ook veel antioxidanten die vele gezondheidsvoordelen hebben zoals stofwisseling of metabolisme en boost uw lichaam vraagt hierom. Probeer ook thee van verse kruiden en specerijen te maken, bijvoorbeeld met verse munt bladeren of verse gember. Probeer eerst een klein beetje van de kruiden en specerijen te mengen, zodat u kunt proeven of u het kruiden mix van de thee wel de smaak naar u wens is.

Rust periode

Tijdens een rust periode, beter nog een groot gedeelte van het jaar, gebruik minder alcohol, -koffie en -suiker, rook minder sigaretten, zodat door gebruik van natuur / biologische producten (kruiden en specerijen) uw lichaam echt weer tot rust komt.

Voordelen

De voordelen van deze kruiden en specerijen zijn niet allemaal wetenschappelijk bewezen maar onderzoekingen van honderden jaren geleden (voornamelijk) door oosterse geneeskunde heeft wat ons betreft genoeg bewijs geleverd van de krachtmetingen van kruiden en specerijen, mede ook omdat de laatste 10 jaar vele westerse wetenschappers onderzoeken hebben gedaan over de gezondheidsvoordelen van deze kruiden en specerijen, dit heeft ons nog eens extra zekerheid gegeven.

Soort kruiden

Ik ben bekend met vele soorten gember van mijn oma, natuurlijk met planten uit haar eigen tuin. Velen soorten kruidendranken heb ik tijdens mijn jonge leeftijd geconsumeerd.

Door goed te kijken en te luisteren naar mijn oma heb ik ontzetten veel geleerd hoe je van verschillende kruiden en specerijen / bladeren dranken kan maken. Van zoet-, zure-, pittig- en bitterdranken, maar ook gezoet dranken met honing en verfrissing met limoen of citroen. Kruiden zijn vaak wat milder van smaak dan specerijen, die meestal wat scherper en pittiger / bitter van smaak zijn. Omdat natuurlijke kruiden en specerijen erg goed zijn voor onze gezondheid heeft het mij doen te besluiten om zelf deze geweldige kruidendranken te gaan produceren.

Het heeft ons meer dan 2 jaar gekost naar het zoeken van de juiste grondstoffen, mede hierdoor hebben wij als resultaat, het officieel EU biologische certificaat gekregen. Uiteindelijk in november 2015 konden wij de eerste biologische kruidendranken (Tamarinde Kurkuma) met ons eigen merk “fresshi” ( Fresh and Healthy) in Nederland met het produceren gaan beginnen.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op tel: 013 750 1408.

Vanwege de aanstaande wet- en regelgeving is het op dit moment niet mogelijk om uitgebreide informatie over deze producten te geven, behalve welke ingrediënten de producten bevatten. Wil u meer weten, neem dan even contact met ons op.

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  12:00 - 16:00
 • Zaterdag :
  12:00 - 16:00
 • Zondag :
  Gesloten