CASA

CASA-logo.jpg
Informatie
Adres:Pieter Vreedeplein 156, 5038BW, Tilburg
Vandaag geopend tot 21:00
Over CASA

CASA staat al meer dan veertig jaar voor gezelligheid en het creëren van een heerlijk thuisgevoel. Ontdek hier hoe CASA ontstaan is, waarvoor ze staan en welke waarden ze bij het bedrijf hoog in het vaandel dragen.

Geschiedenis CASA

Een klant gelukkig maken met een geschenk is hét idee dat aan de wieg staat van CASA. CASA is ontstaan uit het innovatieve idee van Karel Govaerts (05/08/1895). Hij richtte in 1925 het bedrijf Fort op dat zich in het begin vooral op de handel in zuivelproducten toespitste. Later werd het assortiment uitgebreid met voedingswaren van het merk Fort, waarvan de bekendste de Fort-koffie was. Bij de aankoop van de Fort-producten kregen de klanten spaarzegels die ze nadien konden omruilen tegen geschenken. Ze konden hun keuze maken uit de huishoudartikelen uit de Fort-catalogi.

In 1962 overleed Karel Govaerts en viel het bedrijf in handen van zijn oudste dochter Suzanne Govaerts en haar man Joris Onzea. Wanneer in 1971 de Belgische wetgever verbood om spaarzegels aan te bieden bij voedingsproducten, gebruikten zij deze tegenslag als een kans om te innoveren en startten met het project van de Comfort Centers waar de klanten de huishoudartikelen en geschenken konden bekijken en kopen. Zo was CASA geboren.

In 1975 opende de eerste winkel onder de naam CASA in Ottignies, provincie Waals-Brabant in België. Na een periode van geleidelijke groei werd het bedrijf in 1988 overgenomen door de Blokker Holding. Deze overname betekende de start van de internationale expansie. Er volgde een explosieve uitbreiding, eerst in België en Luxemburg en daarna volgden Frankrijk, Portugal, Spanje en Zwitserland. Daar stopte de groei niet, sinds 2008 is CASA actief in Italië en later werden er ook winkels geopend in Oostenrijk, Aruba en Marokko.

CASA

Sinds eind 2016 maakt het bedrijf geen deel meer uit van de Blokker Holding. Hiermee begint het bedrijf aan een fris hoofdstuk: CASA 20.20, een vernieuwde strategie waarbij volop de kaart van de inspiratie getrokken wordt. Ze innoveren met een volledig aangepast winkelconcept en een vernieuwd assortiment op basis van drie hedendaagse stijlen. Met ruim veertig jaar ervaring en meer dan 500 winkels in maar liefst elf landen maakt dit CASA International tot een inspirerende en toonaangevende speler binnen haar branche.

2017 betekende voor CASA de start van de Click&Collect-webshop, die dat jaar succesvol internationaal werd uitgerold. Klanten kunnen vanaf dat moment via de website in een winkel naar keuze een bestelling plaatsen, online de producten betalen en ze nadien in de winkel gaan ophalen. Hiermee zijn de eerste stappen gezet richting een volwaardige webshop.

Missie: heerlijk thuis

Bij CASA komt het thuisgevoel op de eerste plaats. Met een kwalitatief aanbod aan decoratieve en functionele interieurartikelen willen ze hun klanten meer van het leven thuis laten genieten.

Inspiratie brengen voor een sfeervol leven thuis staat steeds centraal in onze organisatie. Om dit te bereiken, kiezen ze voor betaalbare feelgoodproducten in het gamma decoratie- en geschenkartikelen, huishoudtextiel, keukenaccessoires en meubelen voor in en rond het huis. Interieurtrends volgen ze op de voet, waardoor ze het assortiment verrassend en inspirerend houden. Ze zetten in op een fris en dynamisch imago, met aandacht voor een wisselend seizoensaanbod aan de hand van thema’s zoals Valentijn, Pasen, Moederdag, zomer en Kerst.

Bekijk ook de website van CASA voor meer informatie en alle producten die ze hebben.

Openingstijden
 • Maandag :
  11:00 - 18:00
 • Dinsdag :
  10:00 - 18:00
 • Woensdag :
  10:00 - 18:00
 • Donderdag :
  10:00 - 21:00
 • Vrijdag :
  10:00 - 18:00
 • Zaterdag :
  09:30 - 17:30
 • Zondag :
  12:00 - 17:00