Centrum Natuurlijke Gezondheids-Ontwikkeling (CNGO)

BOCAM
Groeseindstraat 91
5014 LV  Tilburg
(013) 577-0261

info@cngo.nl

Centrum Natuurlijke Gezondheids-Ontwikkeling (CNGO)

Het Centrum voor Natuurlijke Gezondheid Ontwikkeling (CNGO) is een multifunctioneel centrum dat een brug slaat tussen ‘Oost en West’. 

Het CNGO heeft vier belangrijke pijlers:

1. Sport- en bewegingsschool

Al 25 jaar verzorgen ze lessen in Oosterse sporten, zoals: Tai Chi Chuan; Kung Fu; Wushu wapenvormen (Chinese Krijgsporten); Qigong; Yoga en Chinese dans. Met wekelijks ruim 40 lessen zijn ze de grootste Oosterse sportschool in Zuid-Nederland.

Bewegingstherapie: Met name hun lessen in Qigong kennen veel deelnemers die op therapeutische basis meedoen om hart- en longproblemen, gewrichtsklachten, rugklachten en stressklachten te verminderen of te genezen.

2. Hét opleidingscentrum van Zuid-Nederland

Diverse kortlopende cursussen en hun eigen BOCAM beroepsopleiding. Een opleiding voor therapeut, docent of coach op basis van Chinese Natuurfilosofie en Geneeswijze. Naast vele therapeuten zijn ruim de helft van alle professioneel werkende docenten in Tai Chi Chuan en Qigong in Nederland door CNGO opgeleid.

De BOCAM is een door CPION erkende beroepsopleiding en erkend door meerdere beroepsverenigingen in Nederland. Hierdoor worden consulten of trainingen van BOCAM afgestudeerden vergoed door de ziektekostenverzekeraars onder ‘alternatieve geneeswijze’.

3. Van alles buiten het centrum

Jaarlijks verzorgen ze vele workshops, lezingen en trainingen buiten ons centrum. Enkele voorbeelden: 15 jaar lang wekelijks enkele Qigonglessen voor het bedrijf Ericsson in Rijen om RSI klachten te verminderen of te genezen.

Afgelopen jaar: 6 workshops in filosofie en Qigong voor personeel van Interpolis; twee workshop avonden voor Utopia, het TV programma van Talpa; diverse losse workshops voor bedrijven en overheidsinstellingen; workshops voor patiëntverenigingen, zoals diabetes en parkinson.

4. Een praktijk voor training en therapie

Meerdere therapeuten en trainers in het CNGO kunnen je helpen om chronische klachten te verminderen of te genezen. Ook sporters e.a. komen naar de praktijk met het doel om prestaties te verbeteren. Trainingen of consulten kunnen worden vergoed onder de noemer ‘alternatieve geneeswijze’.

De humanistische psychologie en de Chinese Natuurfilosofie vormen de principes van waaruit ze werken. En tot slot vind je in het centrum nog een winkel voor gezondheidsproducten en Oosterse kunst.

Openingstijden receptie: Maandag t/m vrijdag van 09:30 uur tot  14:00 uur.

Locatie