ContourdeTwern

contourdetwern

ContourdeTwern

Iedereen telt mee, iedereen doet mee. Dat is de ambitie van ContourdeTwern. Samen met vrijwilligers en bewoners bouwen ze aan een vitale samenleving waarin ieder mens een goede start kan maken en iedereen zoveel mogelijk meedoet.

Versterken, verbinden, verbeteren

Ze versterken en verbinden mensen en verbeteren de samenleving. Ze doen dat vanuit de eigen kracht van burgers. Ze zijn ervan overtuigd dat er veel potentie zit in de wijk en zijn bewoners. ContourdeTwern heeft jarenlange ervaring in het vinden en bemiddelen van vrijwilligers. Zij leveren een essentiële en onmisbare bijdrage aan de maatschappij.

Een brug slaan

Van oudsher is ContourdeTwern de partij die present is in de wijken en de dorpen. Hierdoor kunnen zij een brug slaan naar andere partijen in de wijk en gemakkelijk de juiste ondersteuning op de juiste plek krijgen. Ook doen ze appèl op de solidariteit van maatschappelijk betrokken ondernemers.

Oog voor participatie

Hun medewerkers zijn sociale makelaars. Ze hebben oog voor participatie en kunnen goed schakelen. In de aanpak van problemen helpen ze mensen om zelf een oplossing te vinden, of iemand uit hun (informele) netwerk te betrekken. Maar voor de kwetsbare burger nemen ze het initiatief tot een sluitende aanpak waarin diensten van verschillende organisaties een rol hebben.

Midden in de samenleving

Om deze ambitie waar te maken, zijn ze decentraal georganiseerd in 12 uitvoerende teams verspreid over Midden-Brabant, Dordrecht en Rotterdam. Het centraal bureau van ContourdeTwern is gevestigd in Tilburg.

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Kijk gerust eens op www.contourdetwern.nl en zoek een vrijwilligersjob die bij jou past! Start nu je vrijwilligerscarrière. Je bent hartstikke welkom.

Wil je meer weten over ContourdeTwern? Blader dan door hun digitale informatiegids.

Locatie