De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst

Wilhelminapark 1
5041 EA  Tilburg
013-5438300

info@depont.nl

De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst

Museum De Pont is het museum voor de hedendaagse kunst. Zo staan er werken van verschillende kunstenaars en wordt er drie maal per jaar een grotere tentoonstelling georganiseerd. Bij het museum zit ook een café waar je een lekkere kop koffie kunt drinken, maar ook een hapje kunt eten. Bij de ingang staat vanaf september 2017 een nieuw werk van Anish Kapoor, de wereldberoemde kunstenaar die vijfentwintig jaar geleden zijn eerste kans kreeg in het museum .

De Pont is vernoemd naar de jurist en zakenman mr J.H. de Pont (1915-1987) uit wiens nalatenschap in 1988 een stichting ‘ter stimulering van de hedendaagse kunst’ kon worden opgericht.

Het museum is gevestigd in een voormalige wolspinnerij die door het Amsterdamse bureau Benthem Crouwel Architecten is verbouwd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht kan komen. De monumentale oude fabriek met de grote, lichte zaal en de intieme ‘wolhokken’ vormt een prachtige omgeving voor de vele kunstwerken.

De verzameling van De Pont omvat belangrijke werken van zowel jonge als oudere kunstenaars. Naast een vrijwel permanente opstelling van werk uit de eigen collectie, worden er jaarlijks drie grote en enkele kleinere tentoonstellingen georganiseerd.

Anish Kapoor

Museum de Pont was een van de eerste die Anish Kapoor de ruimte gaf voor zijn eerste grote tentoonstelling. Zo heeft hij door de jaren heen ook meerdere tentoonstellingen gehad. In september 2017, ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van het museum, schonk hij in samenwerking met de gemeente, ondernemers en bedrijven de ‘sky mirror’. Een ruim zes meter roestvrijstalen spiegel die voor de ingang staat de pronken.

de pont
Sky Mirror (for Hendrik), Anish Kapoor, 2017, collectie De Pont museum, Tilburg. Foto: Peter Cox.

Toegangsprijzen

  • Volwassenen: € 10,00
  • Groepen (min. 15 personen): € 6,00
  • Studenten op vertoon van collegekaart: € 5,00

Verder gelden nog steeds de volgende kortingsregelingen:

Museumkaart tot 18 jaar, CJP, ICOM, CIMAM, AICA, Vereniging Rembrandt: gratis

Elke zondag om 15.00 uur kun je bij De Pont terecht voor gratis rondleidingen (niet in juli en augustus). Je kunt op de dag zelf bij aankomst in het museum aangeven of je wilt deelnemen aan de rondleiding. Ook worden om 13.00 uur en 13.30 uur kinderrondleidingen georganiseerd. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn welkom, evenals een ouder (max. 10 kinderen). Reserveren kan uitsluitend telefonisch.

Donderdagavond

De Pont bestaat vijfentwintig jaar en dat vieren ze groots. Daarom is het museum iedere donderdagavond tussen 17.00 en 20.00 uur geopend. En het leuke, als je op dit tijdstip naar De Pont komt, hoef je ook geen entree te betalen! Je kunt je museumbezoek ook combineren met iets te eten. Tot 19.15 uur kun je in het café bestellen.

de pont

Locatie