DELA crematorium Maaslanden – Nieuwkuijk / Vlijmen

dela-logo.jpg
Informatie
Adres:5253 VN, Nieuwkuijk
Opent vrijdag om 09:30
Over DELA crematorium Maaslanden – Nieuwkuijk / Vlijmen

Aan de Abt van Engelenlaan in Nieuwkuijk ligt crematorium Maaslanden, drie kilometer buiten Vlijmen. Het crematorium ligt in de regio Midden-Brabant op minder dan een halfuur rijden van Tilburg. Het crematorium omvat een ruim, groen buitenterrein, ontvangst- en gezinskamers voor bezoekers en naasten van de overledene, rouwkamers en twee aula’s. Maandelijks verzorgen de meer dan dertig medewerkers van crematorium Maaslanden gemiddeld honderdvijftig crematies en daarmee is het een van de grootste locaties van Coöperatie DELA.

Crematorium Maaslanden stelt bezoekers een kleine en een grote aula ter beschikking. De kleine aula telt 32 zit- en 10 staanplaatsen. De focus in de halfronde ruimte ligt op de volwassen olijfboom, die direct achter de plek voor de overledene staat. Dit, in combinatie met de halfronde vorm en het lichtspel, zorgt voor een zeer intieme afscheidslocatie. In de grote aula van het crematorium te Nieuwkuijk overheersen natuurlijk groene kleuren en is plek voor 160 zittende en 300 staande gasten. Vooraan staan twee ruime, gebogen banken voor de naasten. Daarachter staan in halve cirkels rijen met banken opgesteld, waar bezoekers plaats kunnen nemen.

In de dagen voorafgaand en direct na de uitvaart kunnen nabestaanden de overledene in alle stappen van het afscheid naar eigen wens begeleiden. In de verzorgingsruimte van het crematorium kunnen zij, met ondersteuning van DELA-medewerkers, hun dierbare wassen en verzorgen. Als de nabestaanden dat willen, kunnen zij en andere bezoekers op een later moment afscheid nemen in een van de twee rouwkamers, waar de overledene in open kist ligt opgebaard. Na de afscheidsdienst mogen tot tien nabestaanden mee naar de ovenruimte, om bij de invoering van de kist aanwezig te zijn.

Wanneer nabestaanden de as van de overledene komen ophalen, kunnen zij deze een mooie plek geven op het buitenterrein van crematorium Maaslanden. Daartoe heeft DELA onder meer een urnenmuur, of columbarium, urnenbegraafplaats en strooivelden ingericht op het terrein van het crematorium, te midden van het groen rond Vlijmen.

Crematorium Maaslanden is een uitvaartcentrum en crematorium van Coöperatie DELA, dat staat voor Draagt Elkanders Lasten en in 1937 te Eindhoven werd opgericht. Tegenwoordig is DELA marktleider in de Benelux, met meer dan 4 miljoen aangesloten verzekerden, jaarlijks bijna 45.000 uitvaarten en ruim 32.500 crematies.

Openingstijden:

 • Afscheidsdiensten: ma t/m za 9:30 – 17:00
 • Terrein/strooiveld/columbarium: 8:00 – 22:00
 • Shop herinneringsproducten: ma t/m za 9:00 – 15:30 (vrijdagavond tot 19:30)
Openingstijden
 • Maandag :
  09:30 - 17:00
 • Dinsdag :
  09:30 - 17:00
 • Woensdag :
  09:30 - 17:00
 • Donderdag :
  09:30 - 17:00
 • Vrijdag :
  09:30 - 17:00
 • Zaterdag :
  09:30 - 17:00
 • Zondag :
  Gesloten