Dufec

DUFEC
Poststraat 66
5038DH  Tilburg
013-4609981

info@dufec.nl

Dufec

Dufec is een onderzoeksbureau op het gebied van mobiliteit, ze zijn gespecialiseerd in verkeersonderzoeken. In het veld verzamelen ze gegevens met behulp van veldwerkers, telapparatuur en camerasystemen. Hun wiskundigen controleren en analyseren de data en presenteren de feiten. Hun opdrachtgevers gebruiken deze feiten als input voor hun beleidsbeslissingen.

Ze werken door heel Nederland. Voor meer dan 100 gemeenten, voor de grote gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Breda en ook voor de kleinere gemeenten Dongen, Vught, Boxtel, Oirschot, Loon op Zand en Gilze en Rijen. Voor alle provincies en voor alle directies van Rijkswaterstaat. Voor openbaar vervoerbedrijven NS, Connexxion en Veolia. Voor grote en kleine ingenieurs- en adviesbureaus, zoals Arcadis, Grontmij, RoyalHaskoningDHV, Antea en Witteveen+Bos.

Voor het verzamelen van gegevens met veldwerkers, hebben ze een eigen netwerk met ruim 1.200 studenten. Hun veldwerkers zijn studenten aan HBO-instellingen en universiteiten en ze werken op oproepbasis in het veld om te registeren of op kantoor om gegevens in te voeren.

Studentenbaan bij Dufec

Wil jij op één dag 100 euro of meer verdienen? Zelf bepalen wanneer je werkt? Houd jij van flexibel werken? Dan heeft Dufec de perfecte studentenbaan voor jou!

Dufec is een onderzoeksbureau gespecialiseerd in verkeersonderzoek. Ze verzamelen data door de gehele Benelux, analyseren en rapporteren. Voor het verzamelen van gegevens (het veldwerk) zetten ze studenten in (de veldwerkers). Het veldwerk bestaat uit verkeerstellingen, kentekenregistraties, parkeertellingen, rijtijdmetingen, enquêteonderzoeken en meer…

Wat houdt het werk precies in?

Gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat hebben gegevens nodig om de juiste keuzes te kunnen maken op verkeersgebied. Staan de verkeerslichten goed afgesteld? Rijdt er veel sluipverkeer door de wijk? Zijn er voldoende parkeerplaatsen bij het winkelcentrum? Hoe lang duurt het om in de ochtendspits van de snelweg naar het centrum te rijden?

Dufec verzamelt hiervoor gegevens en presenteert de feiten aan de overheid. Om deze gegevens te verzamelen tellen ze bijvoorbeeld auto’s op een kruispunt, registreren ze kentekens op alle in- en uitgaande wegen van een wijk, tellen ze geparkeerde auto’s of rijden ze van de snelweg naar het centrum en klokken de tijden. Voor het uitvoeren van deze registraties maken ze gebruik van veldwerkers, studenten die op oproepbasis voor ze gaan tellen, registreren en meten.

Voor ze een onderzoek uitvoeren, sturen ze een oproep naar hun veldwerkers. Als je mee wilt werken, dan bel je ze op om je in te schrijven. Een aantal dagen voorafgaand aan het veldwerk kom je naar kantoor voor een instructie. Daar hoor je precies wat het onderzoek inhoudt, wat de werkzaamheden zijn en hoe de logistiek op de veldwerkdag geregeld is. Op de veldwerkdag zelf verzamelen ze op een centrale plek in Tilburg, daar staan (huur)auto’s klaar en krijg je je veldwerkmaterialen (formulieren, handtellers, veiligheidsvest, ect.). Het vertrek is meestal erg vroeg, tussen 4:00 uur en 6:00 uur. De vertrektijd, werkperiodes en pauzes verschillen per project. Na afloop van het veldwerk word je teruggebracht naar Tilburg en lever je de materialen in. De vergoeding wordt de week na het veldwerk op donderdag overgemaakt naar jouw rekening.

Alle gegevens die ze verzamelen moeten ook ingevoerd worden, dit gebeurt op het kantoor. Ook voor deze data-entry schakelen ze studenten in. Naast het veldwerk, kun je je dus ook aanmelden voor kantoorwerk.

Wat verwachten ze van jou?

  • Actieve en kritische werkhouding
  • Nauwkeurigheid
  • Representatief en veilig gedrag
  • Op tijd aanwezig zijn bij instructie en veldwerk

Wat kun je van hun verwachten?

  • Ze sturen regelmatig oproepen voor veldwerk
  • Ze bereiden het veldwerk goed voor
  • Ze geven heldere instructie voorafgaand aan het veldwerk
  • Ze regelen het vervoer van en naar de onderzoek locaties
  • Ze zorgen voor begeleiding en hulp tijdens het veldwerk
  • Ze betalen snel (op donderdag in de week na het veldwerk)

Is je interesse gewekt?

Schijf je dan in via de website: www.mijndufec.nl. Je krijgt dan een mail met een uitnodiging voor een kennismakingsbijeenkomst. Nadat je kennis met Dufec hebt gemaakt en zij met jou, sta je bij hen ingeschreven en ontvang je oproepen voor veldwerk. Voor het veldwerk zijn ze uiteraard afhankelijk van de opdrachten die ze krijgen van de overheid. Veel veldwerk voeren ze uit op dinsdag en donderdagen buiten de schoolvakanties. Als ze werk hebben, dan hoor je het direct. Wil je meewerken: Schijf je dan in via je persoonlijke pagina op de online portal. Kun je niet meewerken: geen probleem, je bent nergens toe verplicht. Je werkt als het jou uitkomt en je verdient goed: de perfecte studentenbaan.

Locatie