Eric Mijnster

Eric-Mijnster-logo.jpg
Informatie
Adres:
Geen openingstijden beschikbaar
Over Eric Mijnster

Eric Mijnster is beroepsmatig blogger en heeft daarmee van z’n hobby z’n werk gemaakt. Elke dag doet de 26-jarige Tilburger wat hij het allerliefste doet: wielrennen, reizen en zijn ervaringen delen met de rest van de wereld. Inmiddels zijn het niet alleen de fietsverhalen meer die lezers naar zijn blog Gespleten Asfalt trekken; ook zijn leven an sich wekt interesse. De kachel laten branden op basis van een passie is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Toch is de feel-good-fietser ervan overtuigd dat we allemaal in staat zijn om onze dromen te leven. In juni wil Eric laten zien dat alles kan zolang passie de drijfveer is.

La Route des Grandes Alpes 

Dwars door de Franse Alpen loopt la Route des Grandes Alpes. Het is een weg die begint aan het Meer van Genève en eindigt aan de Middellandse Zee. Daartussen overbrugt het asfalt veertien Tour de France-waardige bergpassen en bij elf ervan rust de top op 1500 meter of hoger. Vijf pieken er zelfs boven de twee kilometer. In totaal is de weg zo’n 650 kilometer lang en bevat de route meer dan 16.000 hoogtemeters. In juni stapt Eric op z’n fiets om deze route in één rit te volbrengen. Geschatte inspanning: 38 uur op de pedalen zonder te slapen.

Ericmijnsters-fietsfoto

Puur geluk

“Ik geloof oprecht dat alles kan zolang passie de drijfveer is. Voor mij is la Route des Grandes Alpes de ultieme uitdaging, fysiek en mentaal, en zonder mijn liefde voor de sport haal ik het zeker niet,” legt Eric uit. Hij geeft toe dat er nog werk aan de winkel is, maar de jongeman is vastberaden: “Toen ik dit idee neerlegde bij een bewegingswetenschapper, dacht hij in eerste instantie dat ik een grap maakte. Het is niet zo dat ik een ideale lichaamsbouw heb voor het rijden van dit soort tochten en ik loop ook niet over van talent. Ik geniet gewoon van elke minuut op twee wielen en daarom doe ik het.”

Maar het persoonlijke geluk is niet de enige reden van deze immense sportieve prestatie in spé. Eric vindt de achterliggende gedachte minstens zo belangrijk en de voornaamste boodschap is living the dream: “Er zijn zoveel mensen die dagelijks met tegenzin opstaan en naar hun werk gaan. En dat terwijl de wereld zoveel mogelijkheden biedt. We zijn vaak bang om keuzes te maken die afwijken van wat normaal is, omdat we dan niet weten wat de gevolgen zijn. Met deze monstertocht wil ik laten zien dat zelfs de meest onmogelijke opgaves mogelijk blijken zolang ze vanuit je hart komen. Het gevolg: puur geluk.”

Volgen via Tilburg.com

Momenteel is Eric non-stop bezig om op de grote dag in topvorm aan de start te verschijnen. Via Tilburg.com houdt hij zijn stad op de hoogte met zijn voorbereiding.

Foto: Wouter Roosenboom

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten