Fontys Academy of the Arts

LOGO-FON-Kunsten-TRANSP-zwart
Informatie
Adres:Zwijsenplein 1
Vandaag geopend tot 22:00
Over Fontys Academy of the Arts

WIJ CREËREN DE WERELD VAN MORGEN 

Kunst brengt verwondering en geeft je verschillende perspectieven in een samenleving waarin vernieuwing en verandering hard nodig zijn. Fontys Academy of the Arts leidt kunstenaars, makers, artiesten en kunstvakdocenten op. Wij stimuleren hen de wereld van morgen te creëren en samen met anderen het verschil te maken. 

Alle kunstdisciplines onder één dak

Of iemand nu gaat voor dans, muziek, circus, design, theater, architectuur of kunsteducatie. Bij ons is er ruimte voor ieder talent. Vijftien opleidingen in één gebouw is uniek en dit zorgt voor een bruisende en experimentele leeromgeving. Studenten vinden elkaar in bijvoorbeeld één van de zes werkplaatsen, dans- en geluidsstudio’s, de theaterzaal of het Curiosity Café, een ontmoetingsplek waar kunst en technologie samensmelten. Studenten ontwikkelen zich in hun eigen kunstdiscipline en komen tegelijkertijd bewust en onbewust in contact met kunstenaars van andere disciplines. Deze ontmoetingen zorgen voor een verbreding en verdieping van kennis, nieuwe inspiratie en een betekenisvol netwerk. Iets wat later in het werkveld goed van pas komt.

Relevant blijven in een veranderende wereld  Bij Fontys Academy of the Arts word je meer dan een bijzondere danser, muzikant, docent, ontwerper, theatermaker of architect. Je ontwikkelt je specifieke talent optimaal en ontdekt je potentieel. Tegelijkertijd leer je over cultureel ondernemerschap en werk je aan je algehele persoonlijke ontwikkeling. Daarbij staan zelfkennis, flexibiliteit, veerkracht en weerbaarheid centraal. Zo kom je als mens steviger in het leven te staan en leer je hoe je als professional continu relevant blijft in een veranderende omgeving.

 Persoonlijk en veilig  Studenten ervaren bij ons een kleinschalige en veilige leeromgeving waarin zij fouten mogen en moeten maken. Onze docenten stimuleren dit. Ze inspireren, coachen, delen kennis en ervaring en hebben aandacht voor ieder individu en het eigen geluid. Ze begeleiden studenten bij het bepalen van hun eigen leerroute; bij FHK ben je als student de regisseur van je eigen ontwikkeling.

 Lokaal, regionaal & (inter)nationaal  Onze studenten en docenten komen uit binnen- en buitenland. Dit zorgt voor een diversiteit aan mensen. Daar zijn we trots op. Net als op ons netwerk van partners dat zich lokaal, regionaal, nationaal en ver over onze landsgrenzen uitstrekt. Dit netwerk maakt het mogelijk dat onze studenten vanuit het hart van Tilburg, ‘Stad van Makers’, de wereld kunnen ontdekken en verkennen. Zo bouwen ze direct aan een stevig netwerk en ontdekken ze de kracht van samenwerking en verbinding.

 Sprankelende community  Onze studenten, docenten, lectoren en alumni vormen een actieve community. Zichtbaar binnen én zeker ook buiten de spotlights.

Zij zijn maatschappelijk betrokken en leveren met kennis, ervaring, artistieke vaardigheden, onderzoek en creativiteit een waardevolle bijdrage in de regio en ver daarbuiten. We organiseren bijeenkomsten waar ruimte is voor experimenteren en bijzondere vormen van samenwerking. Zo dragen we proactief bij aan een sterke culturele sector.

 Onderzoek Onderzoek bij FHK staat in het teken van maatschappelijke betrokkenheid. Docenten en studenten kunnen onderzoek doen vanuit de eigen artistieke praktijk en ontmoeten elkaar bij presentaties en workshops, om kennis uit te wisselen en elkaar te inspireren. Het lectoraat Artistic Connective Practices onderzoekt hoe kunstenaars en artistieke onderzoekers een bijdrage kunnen leveren aan de transformatie naar een duurzame en veerkrachtige samenleving. Dit onderzoek wordt gedaan door projecten bijvoorbeeld in wijken of in zorginstellingen, in samenwerking met organisaties in de stad.

We nodigen iedereen uit om de kracht van kunst te ontdekken en ervaren. Voel je welkom!

Openingstijden
 • Maandag :
  08:00 - 22:00
 • Dinsdag :
  08:00 - 22:00
 • Woensdag :
  08:00 - 22:00
 • Donderdag :
  08:00 - 22:00
 • Vrijdag :
  08:00 - 18:00
 • Zaterdag :
  08:00 - 17:00
 • Zondag :
  Gesloten