Gemeente Tilburg

GemeenteTilburg.jpg
Informatie
Adres:Stadhuisplein 130, Tilburg
Opent donderdag om 08:30
Over Gemeente Tilburg

Tilburg, een stad met meer dan 200.000 inwoners.

Maak nader kennis met Tilburg en de Tilburgers. Mensen maken een stad tot wat ze is. In gemeente Tilburg zijn dat er meer dan 200.000. Jong, oud, autochtoon en allochtoon, prat op het verleden, nieuwsgierig naar de toekomst. Maar vooral Tilburgs. Dus ondernemend, creatief, inspirerend en niet te vergeten Bourgondisch. In Tilburg vindt iedereen zijn draai. Er is ruimte, werk, cultuur en vertier. Er zijn legio mogelijkheden om te studeren, uit te gaan en te winkelen. Tilburg is een veelzijdige stad.

Maar Tilburg is ook een stad die verandert. De stad groeit én vernieuwt. Aan de randen van de stad waar wordt uitgebreid. In de Oude Stad waar leegkomende plekken creatief worden ingevuld. En niet in de laatste plaats in het centrum waar de transformatie van Tilburg het sterkst merkbaar en zichtbaar is.

Tilburg is een stad die het economisch goed doet. Tilburgse producten kom je overal tegen. Ondernemen zit Tilburg in het bloed. Dat levert vaak verrassende resultaten op. En zorgt voor een prima economisch klimaat. Ondernemend Nederland heeft dat al langer in de gaten. Maar ook buitenlandse bedrijven laten voor hun Nederlandse of Europese vestiging in toenemende mate hun keuze op Tilburg vallen.

Je komt Tilburg steeds vaker tegen in landelijke media en zelfs in internationale publicaties. Mensen en bedrijven doen van zich spreken en vergaren roem in binnen- en buitenland. Soms valt Tilburg of vallen Tilburgers letterlijk in de prijzen. Met de universiteit, een ziekenhuis, opvallende stedenbouw en architectuur of in het geval van aansprekende culturele prestaties.

Volop actie en activiteit
In Tilburg is van alles te doen, voor alle mensen en voor alle smaken. Het is een van de beste uitgaanssteden in Zuid-Nederland. Het bruisende studentenleven en het rijke kunst- en cultuurklimaat zijn daarbij de extra krenten in de pap. Waardevolle tradities worden gekoesterd en waar nodig nieuw leven in geblazen. De stad laat zich ook van haar innovatieve kant zien. Dat levert stromen bezoekers op, soms van ver buiten de stadsgrenzen. Die komen af op de Tilburgse kermis, Festival Mundial, Tilburg Ten Miles, Tilburg Wijnstad / Tilburg Culinair. Of op andere grote publiekstrekkers die met recht onder de titel ‘Tilburg Trakteert’ te boek staan.

Omgeving Tilburg
Tilburg heeft ook in de omgeving veel te bieden. Lekker wandelen in nationaal park Loonse- en Drunense Duinen of in de Oisterwijkse bossen en vennen. En wat dacht u van al die pretparken vlakbij? Volgens sommigen is Tilburg het Orlando van Nederland met in z’n omgeving de Efteling, het Land van Ooit en de Beekse Bergen.

Openingstijden

Voor alle actuele openingstijden van de stadswinkels kun je terecht op de website van de gemeente.

Openingstijden
 • Maandag :
  08:30 - 17:00
 • Dinsdag :
  08:30 - 17:00
 • Woensdag :
  08:30 - 17:00
 • Donderdag :
  08:30 - 17:00
 • Vrijdag :
  08:30 - 17:00
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten