Grotto

Grotto.jpg
Informatie
Adres:Oude Warande 3, 5036NE, Tilburg
Opent zondag om 10:00
Over Grotto

Paviljoen Grotto ligt in de Oude Warande in Tilburg en is een verrassende ontmoetingsplek voor een inspirerende bijeenkomst, feestelijke borrel of vruchtbare heisessie. De ruimte is geschikt voor zo’n 45 personen, inclusief terras kunnen zij 70 personen ontvangen. Je geniet bij Grotto van de rust en de natuur. Grotto serveert altijd van de lekkerste streek- en seizoensproducten!  

Bonheur Horeca Groep

Grotto valt onder de Bonheur Horeca Groep. Bonheur Horeca Group biedt voor ieder moment van ontmoeten, vieren en zakendoen een passende locatie. Met maar liefst zeven unieke locaties in Tilburg, ieder met een eigen karakter en sfeer maar allen gestoeld op dezelfde basis, bieden ze je altijd een locatie die past bij het moment.

Een kunstwerk

Grotto is opgeleverd als kunstwerk voor een tijdelijke expositie in de Oude Warande in Tilburg. Sinds 2000 tovert Fundament Foundation De Oude Warande om de drie à vier jaar om tot podium voor de internationale expositie Lustwarande. In 2007 gaf Fundament de Australische kunstenaar Callum Morton opdracht om voor het middelpunt van het bos een paviljoen te ontwerpen. Dit middelpunt is de enige plek waar je het stervormige padenpatroon van het bos kunt zien. Normaliter zou een gebouw op die plek dat zicht op de ster ontnemen. Callum Morton loste dit dilemma op ingenieuze wijze op: hij ontwierp het onzichtbare paviljoen Grotto in de Oude Warande. De buitenkant valt in eerste instantie niet op omdat het een spiegel is. De binnenkant is een kunstmatige grot, 75 centimeter verzonken onder het maaiveld. ’s Avonds wordt het interieur verlicht. De spiegelende rechthoek maakt daardoor plaats voor een zwarte heuvel. Niet alleen heeft het paviljoen daardoor een continu veranderende vorm, betekenissen wisselen zich ook af.

Heerlijk genieten

Bij Grotto kun je genieten van de heerlijkste lokale producten. Denk aan vlees- en kaasplanken, gebak van Zoete Zaken en Prins Heerlijk, mooie lunchgerechten zoals verse soepen en rijk belegde tosti’s. De hele dag heb je de keuze uit de lekkere lokale versnaperingen. Maar ook een voortreffelijke maaltijd in buffetvorm behoort tot de mogelijkheden. Geniet ook bij Grotto van het speciale Grottenbiertje of kies uit de uitgebreide frisdrankenkaart. Ook de huisgemaakte warme Grotto-chocolademelk en mooie koffies zijn zeer populair, zeker na een stevige frisse ochtendwandeling! Grotto is een unieke plek, ook voor een zakelijke bijeenkomst, presentatie, borrel of feestje.

 grotto

Bereikbaarheid en openingstijden

Grotto ligt op 500 meter van Auberge du Bonheur en is het beste te voet of met de fiets te bereiken vanaf het parkeerterrein aan de Bredaseweg. Gasten die slecht ter been zijn, kunnen in de directe omgeving van Grotto gebracht worden (ingang via Warandelaan). Zij zijn niet altijd op dezelfde tijden geopend. Als zelfs de honden niet mee naar buiten gaan, houden ook zij de deuren dicht. Kijk dus altijd op de Facebookpagina of ze geopend zijn. Aan het begin van het pad bij de Auberge du Bonheur en de parkeerplaats in de richting Grotto, zie je aan het verwijsbord ook of Grotto open of dicht is!

grotto

Openingstijden
 • Maandag :
  10:00 - 17:00
 • Dinsdag :
  10:00 - 17:00
 • Woensdag :
  10:00 - 17:00
 • Donderdag :
  10:00 - 17:00
 • Vrijdag :
  10:00 - 17:00
 • Zaterdag :
  10:00 - 17:00
 • Zondag :
  10:00 - 17:00