Harmonie ‘Heikant’

harmonieheikant_logo_221208.gif
Informatie
Adres:5045NJ, Tilburg
Geen openingstijden beschikbaar
Over Harmonie ‘Heikant’

Harmonie Heikant is een vereniging die bij veel inwoners van Tilburg bekend is. De harmonie is opgericht in 1958 tijdens het zilveren priesterfeest van pastor Meulemans.

In de beginjaren was het een echte “parochie harmonie”, sterk verbonden met kerk en kerkgemeente.
Er is echter wel wat veranderd in de loop der jaren. Harmonie ‘Heikant’ is momenteel een veelzijdig orkest dat steeds op zoek is naar nieuwe uitdagingen. De leden willen graag samen muziek maken in een ontspannen sfeer waarbij zowel een goed stuk muziek als de gezelligheid belangrijk zijn.

Sinds februari 2003 is Frans Beekman dirigent van Harmonie ‘Heikant’.
Naast orkestleden hebben we ook een groep leerlingen op het Factorium in Tilburg.
De muzikanten in opleiding kunnen na ongeveer een jaar mee gaan spelen In het Tilburgs Leerlingen Orkest-A.
Harmonie Heikant speelt in de eerste afdeling en de minimale eis om In het orkest mee te spelen is het behalen van het HaFa-A diploma of een vergelijkbaar muzikaal niveau. Onze leden worden wel gestimuleerd om door te gaan met lessen om op HaFa-B niveau te kunnen musiceren.

Ons repertoire
We spelen eigelijk zo van alles wat. Op onze lessenaars staan onder andere werken van hedendaagse componisten, filmmuziek, en ook klassieke muziek. Voor speciale gelegenheden kiezen we natuurlijk nummers die passen bij het thema, bijvoorbeeld tijdens interculturele dagen. Dan speelden we ook enkele stukken met een “kleurrijke band”

Onze activiteiten
Onze muzikanten laten zich het gehele jaar door op diverse manieren horen. We geven concerten zowel binnen als buiten Tilburg en brengen serenades als eigen leden iets bijzonders te vieren hebben en ook op verzoek bij families, bedrijven, verenigingen, of ieder ander die een feest of herdenkingsdag een (extra) muzikaal tintje wil geven.

Kennismaken?
Of zo maar eens komen luisteren? Dan bent u van harte welkom op onze wekelijkse repetitie in wijkcentrum ‘de Schans’ op maandagavond vanaf kwart voor acht. Kunt u een instrument bespelen of zou u dat wel eens willen leren en wilt u horen bij een echte Heikantse muziekclub, aarzel dan niet en neem contact op met een van onderstaande bestuursleden of kijk op www.harmonie-heikant.nl

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten