Het Zuidelijk Toneel

hetzuidelijktoneel.gif
Informatie
Adres:Ringbaan Oost 8-15
Geen openingstijden beschikbaar

Vacatures van Het Zuidelijk Toneel

Over Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel maakt theater. En meer. Het gezelschap richt zich op Nederland met een bijzondere aandacht voor de eigen regio: Noord-Brabant. En dat die provincie een geografische schakel vormt met Vlaanderen zie je ook terug in het werk van dit zuidelijke gezelschap.

Een veelzijdig Theaterhuis

Sinds 2010 is HZT gevestigd in Tilburg. Piet Menu heeft sinds september 2015 de artistieke leiding. Samen met een diverse groep theatermakers uit Nederland en Vlaanderen bouwt hij aan een open en veelkleurig theaterhuis. Met makers als: Jetse Batelaan, Alexandra Broeder, BOG., Eva Line de Boer, Lucas De Man, Simon De Vos, Rashif El Kaoui, Suze Milius, Marcel Osterop, Ahmet Polat, Roel Swanenberg, De Orde van de Dag, Stefaan van Brabandt en Kris Verdonck.

zuidelijk toneel

Ieder brengt een eigen vorm en beeldtaal in, maar wat HZT en deze makers bindt is de drang om met het publiek in dialoog te gaan. Het werk staat in de wereld, en de wereld maakt deel uit van het werk.

De één laat het liefst kinderen het verhaal van vandaag vertellen. De ander beperkt zich niet tot theaterstukken maar bouwt even graag beeldende installaties of maakt een documentaire om zijn blik op de mens vorm te geven. Een volgende is niet bang voor het donker en neemt zijn publiek daarin mee. En iemand is altijd wel bezig met Shakespeare. Het Zuidelijk Toneel werkt met een keur aan theatermakers die ieder onmiskenbaar kleur kiezen in hun vak. Altijd met open vizier hun publiek tegemoet tredend. Altijd op zoek naar het gesprek.

zuidelijk toneel

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten