Hostel Roots

roots1.jpg
Informatie
Adres:5038EC, Tilburg
24 uur geopend
Over Hostel Roots

Hostel Roots is het allereerste hostel in Tilburg. En niet zomaar één: het is verrassend, comfortabel en ongedwongen. Bij Hostel Roots kom je ’thuis in Tilburg’. Leuk feitje: de naam van het hostel verwijst naar de terugkeer van eigenaren Koen Molkenboer en Marion Leijtens naar Tilburg in 2016. Naar hun roots dus. 

Geboren Tilburgers

Geboren en getogen Tilburgers Koen en Marion keerden na zo’n tien jaar te hebben gewoond en gewerkt in de Randstad terug naar hun roots. Ze koesterden al tijden de wens om in Tilburg een hostel opzetten. Een eigen hostel vormt voor het reislustige duo namelijk de ideale combinatie tussen iets nieuws leren in het ondernemen aan de ene kant en reizen dichtbij huis halen aan de andere kant.

Hostel Roots: de keuze is er reuze

Hostel Roots biedt een gevarieerd aanbod. Het hostel heeft 65 slaapplaatsen, verdeeld over zowel ‘dorm rooms’ (10-, 8- en 6-persoonskamers) als ‘private rooms’ (6-, 4- en 2-persoonskamers). De houten bedden, vides en meubelen in de kamers heeft Koen allemaal zelf gemaakt. Hierdoor zijn het luxe, ruime kamers geworden met een fijne, gemoedelijke sfeer. Zeker geen eenheidsworst dus!

Handig! bij Hostel Roots hebben ze ook extra lange bedden. Dat betekent dus dat je nooit koude voeten hoeft te hebben in bed, zelfs niet als je behoorlijk lang van stuk bent.

Thema-kamers

Iedere kamer in het hostel heeft een Tilburgs thema gekregen. Hiervoor hebben Marion en Koen samengewerkt met andere Tilburgse ondernemers. Zo kun je in de gezellige carnavalskamer of in de mooie textielkamer lekker wegdromen. Het doel is om – vandaar ook de naam – iets te vertellen over de roots van de stad Tilburg.

Oud en nieuw

Hostel Roots is gevestigd in een prachtig, karakteristiek pand. Dit rijksmonument is een voormalig bankgebouw in Art-Nouveau stijl, uit 1903. De originele bankkluis en de traliedeuren zijn nog steeds te bewonderen in de kelder. Dit geeft genoeg stof om over te fantaseren tijdens het drinken van je drankje in de bar.

Iedereen is welkom

Verhalen van een reiziger, een zakenman, een vriendengroep, verhalen in het atrium, de living of aan de bar, onder het genot van een kop koffie of een biertje. Kom gezellig samen. Ze zeggen niet voor niets: De reis door Tilburg begint en eindigt bij Hostel Roots. Het hostel is er voor iedereen: festivalbezoekers, stelletjes, gezinnen, bedrijfsuitjes, sportteams en studenten. Het is bovendien een goed alternatief voor een hotel of Bed & Breakfast.

Openingstijden
 • Maandag :
  24 uur geopend
 • Dinsdag :
  24 uur geopend
 • Woensdag :
  24 uur geopend
 • Donderdag :
  24 uur geopend
 • Vrijdag :
  24 uur geopend
 • Zaterdag :
  24 uur geopend
 • Zondag :
  24 uur geopend