IMC Weekendschool

IMC-Weekendschool.jpg
Informatie
Adres:Eilenbergstraat 250
Geen openingstijden beschikbaar
Over IMC Weekendschool

IMC Weekendschool bereidt jongeren voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: gemotiveerd hun plek vinden in de samenleving. Lessen door bevlogen vakexperts, die vrijwillig het blikveld van de jongeren verruimen. Ze laten de kinderen experimenteren met hun voorkeuren en stimuleren hun lef om hun interesses te volgen. In de ontvankelijke leeftijdsfase van 10 tot 14 jaar legt de weekendschool de basis om gemotiveerd in het leven te staan.

De jongeren krijgen drie jaar lang elke zondag les van inspirerende professionals, die levensecht lesgeven over hun vakgebied. Door vakken zoals Journalistiek, Geneeskunde, Recht en Theater krijgen de leerlingen een breed beeld van de samenleving en ontmoeten zij mensen die ze normaal gesproken niet snel tegenkomen.

Organisatie
Stichting IMC Weekendschool is ontworpen door psycholoog Heleen Terwijn en startte in 1998 met steun van IMC Financial Markets & Asset Management. Er zijn tien IMC Weekendscholen in zeven grote steden in Nederland en twee zusterscholen in Brussel en Hong Kong. De scholen worden mogelijk gemaakt door meer dan honderd bedrijven en fondsen. De organisatie bestaat uit de tien vestigingen, het alumninetwerk Future for Life, een Research en Development afdeling, vier IMC Basis projecten in het reguliere onderwijs en de centrale IMC Weekendschool organisatie. De stichting heeft als vestigingsplaats Amsterdam en is aangewezen als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Tilburg
In Tilburg wordend de lessen van de weekendschool gegeven in de universiteit. / op Tilburg University. Chantal van Rijswijk, Robbert Timmermans en Maaike van Gestel zijn daar de jaarcoördinatoren. Kinderen uit de wijken Stokhasselt, Quirijnstok, De Heikant en De Stokhasselt uit Tilburg-Noord en uit de Kruidenbuurt en ’t Zand in Tilburg-West krijgen op de universiteit, aanvullend onderwijs op zondag. Gastdocenten met verschillende beroepen laten de jongeren actief ervaren wat hun beroep inhoudt. De leerlingen krijgen les van bijvoorbeeld journalisten, dokters, kunstenaars of advocaten en gaan op excursie naar allerlei spannende en interessante plekken. De Weekendschool daagt haar leerlingen uit hun grenzen te verleggen, meer te durven en te doen.

1001 Vakken
De leerlingen leren dus over beroepen en dat zijn de meeste uiteenlopende beroepen die je maar kan bedenken. Journalistiek, recht, sterrenkunde, defensie, nieuwe media, mode, geneeskunde, natuur, sport, horeca en nog veel meer. Neem nou het vak geneeskunde, waar de leerlingen een bezoek krijgen van een huisarts, Cliniclowns, diverse specialisten en een bezoek brengen aan een ziekenhuis. Daar krijgen ze de meest diverse activiteiten aangeboden, denk maar aan het uitpluizen van een ambulance, een echo bij een zwangere dame, bloedprikken en het aanbrengen van gips.

Future For Life
Het Future for Life Institute is het alumninetwerk van IMC Weekendschool. Wanneer leerlingen na drie jaar hun weekendschooldiploma hebben behaald, krijgen zij toegang tot het netwerk van de Weekendschool. Future for Life biedt alumni aanvullende

activiteiten om zich verder te ontwikkelen en gemotiveerde keuzes te maken in school en werk. Voorbeelden van deze activiteiten zijn masterclasses, trainingen, bijles, (snuffel-)stages en adviesraden. Daarnaast is FFL een platform waar alumni, (gast)docenten en sponsors live en online met elkaar in contact kunnen blijven om zo gezamenlijk de weekendschool-spirit voort te zetten.

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten