International Center Tilburg

IC.jpg
Informatie
Adres:5038BN, Tilburg
Geopend vanaf 11:00
Over International Center Tilburg

Een laagdrempelige voorziening waar buitenlandse stadsgenoten elkaar kunnen treffen: dat is het International Center in Tilburg. Ze krijgen er antwoord op allerhande vragen. Het centrum wil uitgroeien tot dé ontmoetingsplaats voor Tilburgse ‘internationals’. 

Informatie over Tilburg

In Tilburg wonen duizenden arbeids- en kennismigranten, waaronder ook vele expats en internationale studenten. Zij hebben, zoals iedere nieuwkomer in Nederland, veel praktische vragen. Waar vind ik een geschikte woning en hoe werkt de zoektocht naar huizen hier eigenlijk? Waar moet ik zijn voor een werk- of verblijfsvergunning? Hoe vind ik als student een leuke bijbaan? Wat is de beste sportclub voor mijn kind en hoe koop ik een goede fiets?

“We bieden informatie over Tilburg in de breedste zin van het woord: wie, wat, waar en hoe? Dit alles brengen we in een gemoedelijke sfeer, die je echt Brabants zou mogen noemen”, vertelt initiatiefnemer Zoë-Joan Franz. “Het International Center Tilburg wil een eerste vertrekpunt zijn voor iedereen die van buitenaf komt: van student tot en met kennismigrant. Het is een groeiende doelgroep, die nu niet afdoende wordt bediend.”

Lezingen, workshops en optredens

Het International Center gaat speciale activiteiten voor de internationale doelgroep ontplooien: lezingen, workshops en culturele optredens. “Wij bieden mensen een podium aan. Iedereen is welkom. Ons belangrijkste streven is dat wij mensen informeren en met elkaar verbinden.”

Het International Center, gelegen op een toplocatie nabij NS-station, Spoorzone en het winkelhart van Tilburg, is voorlopig op kantoortijden geopend. Als blijkt dat daaraan behoefte is, worden de openingstijden verruimd.

Openingstijden
 • Maandag :
  11:00 - 19:00
 • Dinsdag :
  11:00 - 19:00
 • Woensdag :
  11:00 - 19:00
 • Donderdag :
  Afhankelijk van evenement
 • Vrijdag :
  11:00 - 19:00
 • Zaterdag :
  Afhankelijk van evenement
 • Zondag :
  Afhankelijk van evenement