Internationale loket.nl Warandeloop Tilburg

Internationale loket.nl Warandeloop Tilburg

De Internationale Loket.nl Warandeloop Tilburg is een driedaags internationaal hardloopevenement dat steeds in het vierde weekend van november plaatsvindt. Het evenement kent ieder jaar zo’n 5.000 deelnemers en 12.500 toeschouwers. De bekendste onderdelen zijn de zondagse galawedstrijden, maar daarnaast kent het event op zaterdag en zondag een uiteenlopend recreatief programma met scholierenlopen, een g-loop, nordic walking, een halve marathon, trimlopen over verschillende afstanden en een business run. Nieuw in 2014 is Warande by Night op vrijdagavond.

De Loket.nl Warandeloop werd in 1956 voor het eerst georganiseerd en is in de loop der jaren gegroeid van een trimloop met regionaal karakter tot een tweedaags topevenement met internationale allure. Door de introductie van Warande by Night is de Warandeloop vanaf 2014 een driedaags event.

De Loket.nl Warandeloop heeft als enige in Nederland de zogeheten status van EAA Cross Permit Meeting, toegekend door de Europese Atletiekbond EAA. Mijlpaal voor het evenement was de organisatie van de EK Cross in 2005. In de jaren 2011-2013 organiseerde de Loket.nl Warandeloop de NK Cross. Op 21, 22 en 23 november 2014 staat alweer de 56e editie op het programma. Bekijk deze link voor meer historie.

De Loket.nl Warandeloop wordt, met medewerking van A.V. Attila, georganiseerd door Stichting Internationale Warandeloop. Tijdens de weken vlak voor en na het evenement zijn er zo’n 200 vrijwilligers die toegewijd bijdragen aan het welslagen van de Loket.nl Warandeloop. Het gros hiervan is lid van A.V. Attila en draagt al jarenlang een steentje bij. Meer informatie over het bestuur van de stichting en een functieverdeling vindt u hier.

Sinds 2017 vindt de Warandeloop niet meer plaats in de Warande, maar in de Beekse Bergen.

Locatie