LocHal

LocHal.jpg
Informatie
Adres:Burgemeester Brokxlaan 1000
Vandaag geopend tot 22:00
Over LocHal

Midden in de Spoorzone staat een gebouw waar niemand omheen kan: de LocHal. Het NRC noemde het het nieuwe Centre Pompidou van Tilburg en recenseerde het met vijf van de vijf sterren en dat is iets om trots op te zijn als Tilburger.

Foto’s: Corné Hannink

Het gebouw staat er al sinds 1932 en werd vroeger gebruikt als Locomotiefhal. Zoals veel gebouwen in de spoorzone kreeg het gebouw ook een andere bestemming en nu is het verbouwd tot een multifunctioneel gebouw waarin meerdere partijen gevestigd zitten. De LocHal is een plek waar alles samenkomt: leren en studeren, ondernemen en onderzoeken, ontmoeten en vergaderen, creëren en innoveren, exposeren en presenteren.

Hoogstaand stukje architectuur

De nieuwe LocHal is ontworpen door Civic Architects, Braaksma & Roos en Inside-Outside. De inrichting is daarna verzorgd door Mecanoo. Naast de industriële look hangen er ook gordijnen van 15 meter hoog en 45 meter breed. Daarmee zijn het een van ’s werelds grootste gordijnen. Deze gordijnen zijn ontwikkeld en geproduceerd door het Textiellab van het Textielmuseum nog een stukje Tilburg om trots op te zijn!

‘Een bibliotheek van wereldklasse’

Naast een grote imposante bibliotheek staat de LocHal voor innovatie en wil het de drempel zo laag mogelijk houden, creatiedrang en vernieuwing worden gestimuleerd met zes thematische labs: DigiLab, FoodLab, FutureLab, GameLab, TijdLab en WoordLab. Ook zijn er meer dan 300 werkplekken, deze gebruik je gratis en zonder te reserveren. Wil je graag een van de stilteruimtes dan is het wel verstandig om te reserveren.

LocHal

Kunst en expositie

Naast een bibliotheek is er ook de mogelijkheid om je gratis te laten inspireren in de expositieruimte door amateur- en professionele kunst. De exposities etaleren de centrale thema’s in de LocHal: transformatie, toekomst, digitaal en geluk.

Seats2meet

Bij Seats2meet kies je uit 16 zalen die comfortabel en volledig ingericht zijn. De zalen zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden zoals: vergaderingen, meet-ups, congressen en symposia. Voor deze zalen is de stad de inspiratie en zie je vier vergaderthema’s terug in de inrichting van de zalen: industrie, cultuur, kunst en entertainment.  De LocHal is de ideale evenementenlocatie om een congres of een bijeenkomst te organiseren. Het pronkstuk van alle zalen is de glazen zaal, deze heeft plek voor 220 personen.

LocHal

Eten en drinken

Wil je even pauze tijdens het werken of studeren, dat kan! Het Stadscafé en het Stadsbalkon biedt genoeg plek te lunchen of gewoon even een bakkie te doen. Het Stadscafé en de Seats2meet Workspace zijn plekken om te netwerken of inspiratie op te doen. In de bibliotheek vind je verschillende werkplekken waar je gratis kunt zitten. Hoe hoger in het gebouw, hoe stiller de werkomgeving.

Rondleidingen

Dit prachtige gebouw heeft zoals eerder gezegd een rijk verleden. Het is daarom mogelijk om een gratis rondleiding te boeken waarbij je wegwijs wordt gemaakt door het nieuwe gebouw maar ook de rijke historie verteld wordt door vrijwilligers.

Openingstijden
 • Maandag :
  08:00 - 22:00
 • Dinsdag :
  08:00 - 22:00
 • Woensdag :
  08:00 - 22:00
 • Donderdag :
  08:00 - 22:00
 • Vrijdag :
  08:00 - 22:00
 • Zaterdag :
  09:00 - 17:00
 • Zondag :
  12:00 - 17:00