MeiMarkt

meimarkt_logo_181208.jpg
Informatie
Adres:Ijzerstraat 23A
Geen openingstijden beschikbaar
Over MeiMarkt

Of je nu op zoek bent naar strips uit de jaren zestig, designer meubels uit de jaren zeventig, lekkere hapjes die net voor je neus zijn klaargemaakt of gewoon even de typische sfeer wil opsnuiven…op de Meimarkt in Tilburg vind je gegarandeerd wat je zoekt.

De MeiMarkt mag met recht uniek genoemd worden omdat het de enige particulier georganiseerde nachtelijke rommelmarkt in een binnenstad in Nederland is. Het zijn vooral de gemoedelijkheid, de saamhorigheid en de gezellige drukte die vaak worden genoemd om de bijzondere sfeer te typeren. Deze grootste rommelmarkt van Zuid-Nederland is een niet meer weg te denken Tilburgse Traktatie die de hele binnenstad van Tilburg beslaat. Met een bezoekersaantal van 100.000 is de MeiMarkt één van de grootste evenementen in het centrum van Tilburg.

Als de kroegen sluiten…
Vanaf zaterdagavond 22.00 verandert de binnenstad van Tilburg in één grote marktplaats voor tweedehands spullen. Zo zullen er maar liefst 750 kramen zijn, waar alleen particulieren zich naar hartenlust marktkoopman kunnen wanen. De rommelmarkt gaat ‘s nachts door en de mensen die terugkomen van het uitgaan, doen vaak nog een rondje markt. Als het uitgaanspubliek zich mengt onder de bezoekers levert dit vaak hilarische taferelen op. Het zal tenslotte niet de eerste keer zijn dat een kroegganger met een volledig nieuw tenue of interieur thuiskomt van de MeiMarkt. De hele nacht kun je struinen door de binnenstad, op zoek naar het juiste nachtkastje of dat ene unieke singeltje. Het gegeven dat alléén particulieren hun koopwaar aanbieden maakt de MeiMarkt uniek. Vergeet je zaklamp niet, want onder de kramen kan het een beetje donker zijn. Als het je echt te duister wordt, heb je nog een hele dag om verder te zoeken.

Speelfeest.nl – Kindermert op zondag
De kinderen zitten natuurlijk niet de hele nacht met hun speelgoedjes te koop. Als de volwassen feestvierders naar bed gaan, nemen zij plaats op hun kleden op de Kindermert. Vanaf 08.00 uur wordt de Heuvel weer het terrein van kinderen tot 12 jaar. Zij kunnen dan gratis deelnemen en hun koopmanskunsten tonen aan het grote publiek. Samen met de diverse optredens, gratis attracties en kinderanimatie gaat het daar dan ook zeker weer een feest wordt!

Meer dan een markt alleen
Ook al geef je helemaal niets om rommelmarkten dan nog is er genoeg te beleven op de MeiMarkt die al meer dan 30 jaar een ijzersterke formule blijkt! Naast de markt zelf, zorgt de organisatie ook voor veel vermaak. Zo is er op alle pleinen livemuziek en tevens veel mobiel entertainment door animatieshows en straattheater.

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten