Met je hart

logo_eetmetjehart.jpg
Informatie
Adres:Clarissenstraat 16
Geen openingstijden beschikbaar
Over Met je hart

Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Van mooie momenten én van nieuwe vriendschappen. Dat doen we door regelmatig waardevolle ontmoetingen voor hen te organiseren. Daarnaast inspireert Met je hart inwoners om zelf in actie te komen tegen eenzaamheid.

Dit is onze missie

Kwetsbare mensen verbinden. Dat is onze missie. Met heel ons hart slaan we een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. We zorgen ervoor dat mensen er zijn voor elkaar, dat ze elkaar ontmoeten. Want wij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner en rijker maakt. Hier zetten we ons graag voor in. Persoonlijk en oprecht. Samen met anderen. Met ons hele hart.

Hoe is Stichting Met je hart ontstaan?

In januari 2012 werkte Babs van Geel aan haar fotodocumentaire over de eenzaamheid van het ouderdom. Daarbij ontmoette ze Greet, haar inspiratiebron voor het oprichten van Met je hart. Babs: “Greet is een slimme vrouw die zelfstandig woont, maar heel eenzaam is. Doordat haar gezondheid is verzwakt, kwam ze haar huis nog maar moeilijk uit en was ze geheel afhankelijk van anderen. Terwijl ze zo trots is: ze wil niet steeds om hulp hoeven te vragen. Greet leerde me wat eenzaamheid echt betekent en dat raakte me recht in het hart. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ook andere burgers bewust worden om met elkaar dit grote probleem van eenzaamheid aan te pakken?”

Ontmoetingen in heel Nederland

Uit onderzoek blijkt dat er in 2025 in Nederland 1 miljoen kwetsbare ouderen zoals Greet zijn. Verbinding leggen tussen ouderen, buurten en generaties wordt belangrijker dan ooit. Babs startte daarom met EET met je hart, een restaurantcampagne om geld op te halen om waardevolle ontmoetingen voor eenzame ouderen te stimuleren. Doordat Babs ook constateerde dat de echte eenzame ouderen niet worden bereikt door veel organisaties, organiseert de stichting alle ontmoetingen zelf of in samenwerking met andere initiatieven. Stichting Met je hart is ook structureel waardevolle ontmoetingen gaan organiseren. Dankzij het succes van deze aanpak is Met je hart is inmiddels actief in zestien gemeenten in het hele land.

Intensieve samenwerking met de buurt

We willen op gemeenteniveau burgers, bedrijven en maatschappelijke instellingen met elkaar verbinden. In elke gemeente werken we nauw samen met huisartsen, ouderenverpleegkundigen, verpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, pastors en buurtbewoners. Zij kennen de kwetsbare ouderen waar stichting Met je hart zich voor inzet. Zo zorgen we dat we de kwetsbare ouderen bereiken die anders onzichtbaar blijven. Tilburg werkt onder andere ze onder andere samen met Contour de Twern, Wever Thuis, Thebe, Alleen op de Aarde en Ladies’ Circle Tilburg.

De EET met je hart-campagne

Wat is EET met je hart?

Uit eten gaan staat symbool voor genieten, plezier, samen zijn met geliefden en geluk. En geluk is pas iets waard als het kunt delen. Dat sluit naadloos aan bij onze missie: het verbinden van kwetsbare ouderen. Stichting Met je hart organiseert daarom elk jaar de succesvolle EET met je hart-campagne, die inmiddels actief is in zestien gemeenten in heel Nederland. We werken hierbij nauw samen met de lokale restaurants in de gemeenten.

Zo werkt het

Tijdens de EET met je hart-campagne vragen 50 Tilburgse restaurants zes weken per jaar aandacht voor eenzaamheid onder ouderen in hun eigen gemeente. De gasten van het restaurant wordt een vrijwillige bijdrage van 1 euro per rekening gevraagd. Deze donaties komen volledig ten goede aan ontmoetingen voor de ouderen in Tilburg.

fotoeetmetjehart

Meer informatie

Wilt u graag deelnemen aan een van de sociale ontmoetingen of heeft u interesse om als vrijwilliger uw bijdrage te leveren? Neem dan contact op met Hélène Schneiders van Met je hart, via helene@metjehart.nl of 06 202 459 89. Of kijk voor meer informatie op https://www.metjehart.nl/.

Met je hart
www.metjehart.nl
www.facebook.com
IBAN: NL21INGB0008397805 t.a.v. Stichting MET je hart

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten