Musicalstichting On Stage

logoonstage1_def.jpg
Informatie
Adres:Clarissenhof 414
Geen openingstijden beschikbaar

Nieuws van Musicalstichting On Stage

Over Musicalstichting On Stage

Sinds haar oprichting in 2000 heeft On Stage haar voetsporen in de amateurkunst achtergelaten. En waar On Stage ooit begon als een plek voor studenten, verbonden aan de Tilburg University, zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een organisatie waar plek is voor al het musical- en theatertalent uit Tilburg en omgeving. Inmiddels staan er al vele producties op hun naam, waarbij altijd een rode draad te herkennen is: ze zijn brutaal, eigenwijs en durven altijd een uitdaging aan te gaan. Ze maken producties met maatschappelijke relevantie en tonen aan dat dat impact heeft op deelnemer en publiek. Ze durven thema’s aan te spreken en producties te vertalen naar vraagstukken die oproepen tot dialoog. Uitdagingen worden zichtbaar in de locaties die ze kiezen en hoe deze aansluiten bij de thema’s van de voorstellingen. De ervaring staat centraal, voor publiek en speler.

De missie

Zij ontwikkelen musical- en muziektheaterproducties met talentvolle deelnemers en makers uit Tilburg en omgeving. Ze maken en tonen aan dat producties met maatschappelijke relevantie hebben op deelnemer en publiek. De multidisciplinaire, vernieuwende en uitdagende voorstellingen worden gemaakt op unieke locaties die passen bij de thema’s van de voorstellingen bij het DNA: brutaal en underground. Bij On Stage zit je dicht op de huid. Het brengt publiek meer ervarvingsgevoel dan een beschouwende. On Stage is om je heen, zit op je schoot.

De missie bestaat niet enkel uit deze voorstellingen presenteren, maar ook om deelnemer en publiek uit te dagen de dialoog met elkaar aan te gaan. Ieder mens binnen en rondom de organisatie nemen ze serieus en het is ook niet voor niets dat On Stage een trouwe achterban heeft. Binnen On Stage is de cast bovendien mede-eigenaar van het eindproduct en wordt van deelnemers eigen verantwoordelijkheid verwacht. De organisatie gelooft dan ook dat het daarop sturen en activeren draagvlak creëert voor identiteit en uniciteit.

Eenheid, gelijkwaardigheid en betrokkenheid

On Stage creëert een open en veilige omgeving waarin iedere deelnemer zichzelf kan zijn en zich durft uit te spreken. Eenheid, gelijkwaardigheid en betrokkenheid zijn hierin belangrijke kernwaarden. De diversiteit op het gebied van persoonsontwikkeling ontstaat vanuit wederzijds respect. On Stage verbindt en laat een passie voor musical- en muziektheater samenkomen. Binnen de organisatie ligt de focus niet alleen op talent. Kenmerkend voor de selectie van de deelnemers is dat de groepsdynamiek medebepalend is. De synergie tussen deelnemers is van wezenlijk belang. Inclusiviteit is daarbij erg belangrijk.

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten