Oranje Comité Tilburg

39135_oranjecomite_tilburg_logo.gif
Informatie
Adres:Gebroeders van Eijckstraat 2
Geen openingstijden beschikbaar
Over Oranje Comité Tilburg

Oranje Comité Tilburg organiseert jaarlijks het Leijparkfestival op Koningsdag in Tilburg. Daarnaast organiseert Oranje Comité Tilburg de herdenking van de bevrijding van Tilburg 27 oktober.

Het Oranje Comité Tilburg (O.C.T.) bestaat ongeveer 80 jaar. In het begin was er sprake van een groep mannen die uit alle disciplines van de Tilburgse bevolking moesten komen. Zo waren er mensen uit het onderwijs, de middenstand, de politiek en waren ook de fabriekanten vertegenwoordigd. Gehuld in jacquet trokken zij op Koninginnedag langs de verschillende parochies om daar de activiteiten gade te slaan onder het genot van een beste sigaar en een borrel.

Zo’n 25 jaar geleden is het plan opgevat om alle verschillende activiteiten te bundelen in één evenement voor de hele stad. Hier werd het Leijparkfestival geboren, een op gezinnen met kleinere kinderen gericht evenement met vaste waarden als amusement, kinderspelen, een drankje en een hapje.

Daarnaast met een steeds per jaar wisselend thema. Daarbij valt te denken aan 15 verschillende draaiorgels die doorheen het park stonden opgesteld, de Week van de Fiets, Tilburg op Wielen, de stad Turnhout die er zich presenteerde en het evenement Scotfest dat er het licht zag. Het O.C.T. bestaat uit ongeveer 12 personen die niet alleen zorgdragen voor de organisatie van het Leijparkfestival, maar ook de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Tilburg op 27 oktober voor hun rekening nemen.

Hier vind je de informatie met betrekking tot de ANBI status van de Stichting Oranje Comité Tilburg.

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten