Restaurant Stad Parijs

Restaurant Stad Parijs

Onze Historie

De geschiedenis van Stad Parijs gaat terug naar de tijd van Lodewijk Napoleon. Aan het einde van de 18e eeuw heeft hij een zandweg aangelegd tussen Tilburg en Breda en lag hij hier met zijn mansschappen ingekwartierd. Voor zover wij hebben kunnen nagaan heeft deze uitspanning altijd de naam “Stad Parijs” gedragen. Begin 1900 kocht de overgrootvader van de huidige eigenaar deze zaak. In die tijd was “Stad Parijs” een herberg die vooral door voermannen bezocht werd. Zij kwamen dan een borreltje drinken terwijl de paarden van water en haver werden voorzien.

Collage Stad parijs

In de tweede wereldoorlog werd het 54 meter lange gebouw totaal vernield door de polen omdat zij dachten dat er Duitsers in het pand verscholen zaten. Hierna heeft er een noodgebouw pal aan de weg gestaan.

Sinds 1953 is het restaurant in het huidige pand gevestigd. Het groeide in deze jaren uit tot een begrip in tilburg en omgeving.

Stad Parijs

We staan voor een hoge kwaliteit tegen een eerlijke prijs en streven ernaar om iedere gast een heerlijke middag of avond te bezorgen.

Beleving 

Misset Horeca Terras top 100:
Restaurant Stad Parijs is vol trots u te kunnen mededelen dat wij zijn opgenomen in de Misset terras top 100! We zijn geëindigd op de 93e plaats dus volop kansen voor volgend jaar!

Big Green Egg:
Wist u dat wij verschillende gerechten op onze eigen Big Green Egg bereiden? Komt u ook eens iets proeven van deze smaak sensatie?

 

 

Locatie