Schouwburg Concertzaal Tilburg

Schouwburg Concertzaal Tilburg
Informatie
Adres:Louis Bouwmeesterplein 1
Opent donderdag om 12:00
Schouwburg Concertzaal Tilburg
Over Schouwburg Concertzaal Tilburg

Schouwburg Concertzaal Tilburg heeft een heldere ambitie: zij willen hét podium van de stad zijn. Met de schouwburg, concertzaal, studio en restaurant Lucebert bieden ze een open huis voor alle inwoners van Tilburg en omgeving met een totaalaanbod dat blijft verrassen.

Schouwburg Concertzaal Tilburg wil haar aanbod toegankelijk maken voor alle inwoners. Van de culturele omnivoor tot de ontspanningszoeker, van basisschoolleerling tot senior, van geboren en getogen Tilburger tot kersverse import. Met alle bijbehorende interesses, levensstijlen en budgetverschillen. Dit doet Schouwburg Concertzaal Tilburg door bruggen te slaan en intensief samen te werken met andere culturele en maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen.

Het gebouw

Schouwburg Concertzaal Tilburg herbergt de schouwburg, de concertzaal, de studio en restaurant Lucebert. Ook hebben ze een indrukwekkende kunstcollectie, met kunstwerken van Karel Appel, Lucebert, Jan Sierhuis, Jef Diederen, Corneille, Ger Lataster, Constant Nieuwenhuis, Willem Hussem, Bram Bogert en Jan Cremer. Naast deze grote namen zijn ook Brabantse en Tilburgse kunstenaars vertegenwoordigd.

Samen met makers en podia

Met hun voorstellingen en concerten biedt Schouwburg Concertzaal Tilburg verbeelding, reflectie en ontspanning. Een plek om geraakt te worden en geïnspireerd te raken. Dat kan alleen door hun stevige band met makers en podia. Daarom werken ze nauw samen met andere culturele instellingen uit de stad, zoals theater De NWE Vorst, Paradox, 013, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel en Incubate. Hierdoor komen steeds meer bijzondere projecten van de grond, waaronder TilburgvoorCultuurNACHT, Oktober Dansmaand en jazzconcerten in de serie PaRaDoXaal.

Meer info en kaarten reserveren?

Bestellen van (e-)tickets doe je eenvoudig op de website van Schouwburg Concertzaal Tilburg. Met jouw e-mailadres en wachtwoord kunt je jouw eigen zitplaatsen in de zaal kiezen, jouw bestellingen terugzien en jouw profiel wijzigen. Natuurlijk kun je ook terecht bij de balie van InfoService & Tickets, telefonisch bereikbaar via 013 543 22 20. Naast de reguliere openingstijden is de balie van InfoService & Tickets tevens geopend vanaf 18:00 uur tot aanvang van de voorstelling bij avondvoorstellingen én bij zondagmatinees vanaf 2 uur voor aanvang van de voorstelling.

In de zomer hanteert Schouwburg Concertzaal Tilburg andere openingstijden en is zelfs een aantal weken gesloten. Kijk op de website van Schouwburg Concertzaal Tilburg voor de actuele openingstijden.

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  12:00 - 18:00
 • Woensdag :
  12:00 - 18:00
 • Donderdag :
  12:00 - 18:00
 • Vrijdag :
  12:00 - 18:00
 • Zaterdag :
  12:00 - 18:00
 • Zondag :
  Gesloten