Scouting LBP

scouting-lbp1.gif
Informatie
Adres:5021 EE, Tilburg
Geen openingstijden beschikbaar
Over Scouting LBP
Scouting staat voor uitdaging!
Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.
Leeftijdsgroepen
Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting Lord Baden-Powell. De leeftijdsgroepen bij Scouting noemen we speltakken en zijn als volgt ingedeeld: bevers 5 tot 7 jaar, welpen 7 tot 11 jaar, scouts 11 tot 15 jaar, explorers 15 tot 18 jaar. Voor jongeren van 18+ met een verstandelijke beperking hebben we de Zevensprong.
Vanaf 18 jaar kun je vrijwilliger worden bij Scouting. Als leid(st)er bij een speltak of bijvoorbeeld als bestuurslid of lid van een van de andere teams (communicatie en pr, vrijwilligersbegegeleiding, materiaalbeheer en onderhoud).
Vrijwilliger bij Scouting: geschikt voor iedereen!
Om binnen Scouting als vrijwilliger te kunnen werken is het belangrijk dat je enthousiast bent over het leidinggeven aan onze jeugdleden, of juist het ondersteunen van leidinggevenden. Er zijn jeugdleden in de leeftijd vanaf 5 jaar. In iedere leeftijdsgroep worden andere activiteiten ondernomen, van knutselen en sprookjessfeer in de jongste groepen tot speurtochten, abseilen en buitenlandse kampen bij de oudste jeugdleden. Iedere vrijwilliger vindt daar wel een uitdaging in.
Een van de pijlers die als uitgangspunt dient bij de activiteiten van Scouting is de onderlinge teamgeest en het gevoel “je staat er nooit alleen voor”. Je zult als vrijwilliger zeker vele nieuwe vrienden maken op Scouting!
Wat heeft Scouting Lord Baden-Powell jou te bieden?
Als vrijwilliger heb je direct of indirect met jeugd en jongeren te maken. Je krijgt volop mogelijkheden om eigen inbreng en creativiteit te leveren. Je krijgt alle ruimte om je te ontplooien en je krijgt mogelijkheden om leuke, leerzame en professionele trainingen te volgen voor je functie. Daarnaast is Scouting in haar trainingen zeer actief met de ontwikkeling van persoonlijke competenties (Scouting Academy). De ervaring die je opdoet bij onze groep in combinatie met trainingen, is een mooie aanvulling op je cv en zeker toepasbaar op je (dagelijkse) werk of opleiding.
Alles is mogelijk bij Scouting en teamwork staat bij ons centraal. Avontuur, samenwerken, fantasie, verantwoordelijkheid, creativiteit, veiligheid, ontwikkeling, zelfstandigheid, respect en plezier zijn nog maar een paar van de kernwoorden die van toepassing zijn op waar we bij Scouting Lord Baden-Powell voor staan.
Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten