Scouting PVG

Informatie
Adres:5025DH, Tilburg
Geen openingstijden beschikbaar
Over Scouting PVG

Scouting is voor jong en oud!

Scouting Pastoor Vroomansgroep (PVG) biedt een actieve en uitdagende vrijetijdsbesteding voor jong en oud! Bij de PVG besteden kinderen, jongeren en volwassenen op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur en in de stad. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Onze jeugdleden ontwikkelen zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren. Aan persoonlijke aandacht geen gebrek, bij de PVG beschikken we over deskundige en zeer gemotiveerde stafleden (vrijwilligers) die iedere zaterdag samen met de kinderen en jongeren het scoutingspel mogelijk maken.

Leeftijdsgroepen

Scouting PVG heeft zes verschillende leeftijdsgroepen, bij Scouting noemen we dat speltakken. De leeftijdsgroepen zijn 4-7 jaar, 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar, 18-21 jaar en 21+. De jongste speltakken hebben een thema, bijvoorbeeld dorp Hotsjietonia bij de kinderen van 4 tot 7 jaar (bevers) en Jungleboek bij de kinderen van 7 tot 11 jaar (welpen). De leden in de leeftijd van 11-15 jaar (scouts), 15-18 jaar (explorers) en 18-21 jaar (roverscouts) hebben geen thema maar een duidelijke rode draad in het programma-aanbod. De 21-plussers onder ons die maar geen genoeg kunnen krijgen van Scouting en graag betrokken willen blijven bij Scoutingactiviteiten kunnen lid worden van onze speltak Stam013. Op onze website is onder het kopje ‘Naar de speltakken’ op de verschillende speltakpagina’s informatie te vinden over de specifieke speltakken.

Activiteiten

Binnen Scouting werken we met activiteitengebieden. Het werken met activiteitengebieden brengt variatie in het programma aan. Elk activiteitengebied bestaat uit een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen:

1. Uitdagende Scoutingtechnieken: activiteiten rondom een techniek, zoals hakken, stoken, kaart en kompas, routetechnieken, pionieren, zeilen en kamperen.

2. Expressie: activiteiten waarmee je je kunt uitdrukken, zoals dansen, filmen, handvaardigheid, toneelspelen, muziek maken, schrijven.

3. Sport & Spel: sporten, postenspelen, ren-spelen, gezelschapsspelen en teamspelen.

4. Buitenleven: activiteiten rondom het beleven van de natuur en overleven in de natuur, zoals survival, kennis van plant en dier, milieu, natuurbeheer en weer.

5. Identiteit: activiteiten die te maken hebben met wie je zelf bent (zelfbeeld), welke levensovertuiging je hebt en de identiteit van je groep.

6. Internationaal: activiteiten rondom kennis over Scouting wereldwijd (bijvoorbeeld JOTA JOTI), internationale uitwisselingen en andere culturen.

7. Samenleving: activiteiten die te maken hebben met je eigen omgeving, het cultureel erfgoed en de maatschappij (maatschappelijke participatie).

Contact

Telefoon
013-5421280*
*Via dit telefoonnummer zijn wij alleen op de zaterdagen bereikbaar van 09.30 tot 18.00 uur. Gedurende de rest van de week kunt u op de voicemail inspreken. Als u uw naam en telefoonnummer inspreekt, wordt u door ons teruggebeld.

E-mail
Algemeen: info@scouting-pvg.nl
Ledenadministratie: ledenadministratie@scouting-pvg.nl
Groepsbestuur: groepsvoorzitter@scouting-pvg.nl
Beheerstichting: bramboek@hotmail.com
Verhuur: verhuur@scouting-pvg.nl

E-mail speltakken
Bevers: bevers@scouting-pvg.nl
Welpen: welpen@scouting-pvg.nl
Scouts: scouts@scouting-pvg.nl
Explorers: explorers@scouting-pvg.nl
Roverscouts: roverscouts@scouting-pvg.nl

 

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten