SMO Traverse

logo-traverse.jpg
Informatie
Adres:5042 EH, Tilburg
Gesloten
Over SMO Traverse

Stichting Maatschappelijke Opvang Traverse, SMO Traverse, is er voor diegenen die dak- of thuisloos zijn of dreigen te worden en problemen hebben op verschillende levensgebieden. We helpen kwetsbare mensen hun weg te vinden in de maatschappij en hierin zo volwaardig mogelijk te functioneren.

Geen (t)huis meer… wat zou u doen?

Of u nu een man of vrouw bent, alleenstaande moeder of een compleet gezin heeft; iedereen kan in een probleemsituatie terecht komen. Enig idee wat u zou doen als u dak- of thuisloos zou worden?

Thuis in opvang en begeleiding

We bieden onze cliënten een geschikte plaats om (tijdelijk) te wonen, een plaats die past bij de hulp die hij nodig heeft. Niet iedere cliënt heeft dezelfde hulp nodig. Daarom bieden wij hulp op maat waarbij we uitgaan van de eigen krachten en mogelijkheden van de cliënt. In een gesprek bepalen we samen met de cliënt waar hij behoefte aan heeft. We werken intensief aan herstel zodat de cliënt weer grip krijgt op zijn eigen leven en zijn weg weer weet te vinden in de maatschappij.

Traverse doet zoveel meer

We doet zoveel meer dan alleen het opvangen van personen door middel van bed, bad en brood. Traverse streeft naar herstel van de cliënt. We willen dat hij de regie weer in eigen hand neemt en zo veel als mogelijk op eigen gaat benen staan. Cliënten kunnen kampen met problemen op meerdere levensgebieden. Daarom ondersteunen we cliënten ook op gebieden zoals omgaan met financiën, zorg voor gezondheid en het vinden van de juiste dagbesteding. Dagbesteding speelt een belangrijke rol in het herstel van de cliënt omdat hij hiermee richting kan geven aan zijn leven. Het helpt hem (weer) aansluiting te vinden in de samenleving. We hebben een breed aanbod op het gebied van werken, leren en vrijetijdsbesteding. In eerste instantie proberen we cliënten toe te leiden naar regulier werk.

Maak kennis met een aantal dagbestedingprojecten

Binnen Traverse zijn ook een aantal dagbestedingen waar cliënten werken. Onze biologische tuinderij Ut Rooie Bietje verbouwt het hele jaar door groente, fruit en bloemen. Samen met vrijwilligers en deelnemers van Traverse werken we aan een gezonde en duurzame samenleving. Kom gerust eens kijken wat er allemaal te koop is. Daarnaast vindt u elke dag lekkere lunchgerechten voor een klein prijsje, vers bereid door de deelnemers van dagbesteding, in eetcafé De Bron. Of breng eens een bezoekje aan restaurant Waanzinnig, gezond eten met een eerlijke afkomst is hier een belangrijke  pijler. In dit bijzondere restaurant worden deelnemers door ervaren horeca vakmensen klaargestoomd voor uitstroom naar de arbeidsmarkt.

Hier vindt u Traverse

De locaties van Traverse liggen verspreid over de stad Tilburg. Er zijn locaties waar cliënten zelfstandig maar met begeleiding wonen, locaties waar intensieve begeleiding is op het gebied van wonen en leven en locaties voor cliënten die lichamelijke en psychosociale zorg nodig hebben. Het centrale bureau, tevens de plek waar dak- en thuislozen zich kunnen aanmelden, ligt aan de Reitse Hoevenstraat 6 in Tilburg. Hier kunt u ook terecht voor informatie en advies.

Openingstijden
 • Maandag :
  10:17 - 10:17
 • Dinsdag :
  10:17 - 10:17
 • Woensdag :
  10:17 - 10:17
 • Donderdag :
  10:17 - 10:17
 • Vrijdag :
  10:17 - 10:17
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten