ProefLokaal 013

Informatie
Adres:Piushaven 1
Opent zaterdag om 12:00
Over ProefLokaal 013

In de voormalige meelfabriek in de Piushaven hebben ze niet stilgezeten nadat de Stadsbrouwerij013 naar Eindhoven is verhuisd en het restaurant ‘overboord’ is gegaan. Écht vertrokken zijn ze gelukkig niet. Er wordt zelfs een speciaal bier gebrouwen dat inspeelt op de bevangen weemoed. De bieren zijn nog vol in de maak en zullen in het nieuwe biercafé, wat de plek heeft ingenomen van het voormalige restaurant, ook vast op de tap verkrijgbaar blijven.

Hart van de Piushaven

Het ProefLokaal 013 heeft namelijk de plek in het hart van de Piushaven overgenomen van de welbekende brouwerij. Het nieuwe biercafé heeft nog altijd een vast aantal tappunten met de bieren van de Tilburgse brouwerij en zal ook nog verschillende samenwerkingen aangaan als ambassadeur van de Stadsbrouwerij 013.

Bij het nieuwe ProefLokaal met 18 tappunten geeft dat naast vele lokale brouwsels een wel erg smakelijke mix om uit te kiezen. Bourgondisch genieten en vele streekproducten is dan ook waar ze voor staan bij het ProefLokaal. Een All-day menu wat ook nog qua prijs erg toegankelijk is voor écht iedereen.

Samenwerkingen

Ook zullen met lokale brouwerijen zoals onder andere De Blauwe IJsbeer, Beerze, De Roos, 100 watt Brewery en Van Moll Craftbeer het komende jaar weer mooie samenwerkingen plaatsvinden. Denk aan tap-takeovers, de lancering van nieuwe bieren en ook proeverijen. En als afgezant van het biermerk Stadsbrouwerij013 zullen alle nieuwe bieren die door hen worden gebrouwen ook gelanceerd worden bij het nieuwe ProefLokaal. Dubbel feest van Tilburgse bodem!

In het voorjaar van 2024 zal er ook weer gebrouwen worden in het monumentale pand. Mede mogelijk gemaakt door de voormalig Tilburgse brouwerij zal er bij het ProefLokaal weer een compacte opstelling worden aangesloten waar specials voor het hun geliefde Tilburg weer lokaal worden gebrouwen. Het streven is ook lokale brouwers de creatieve vrijheid te geven wat moois neer te zetten. Gebrouwen dóór Tilburg, vóór Tilburg.\

Meer informatie

Wil je meer informatie over ProefLokaal 013? Neem dan snel een kijkje op de website!

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  15:00 - 23:00
 • Donderdag :
  14:00 - 23:00
 • Vrijdag :
  12:00 - 01:00
 • Zaterdag :
  12:00 - 01:00
 • Zondag :
  12:00 - 22:00