Stichting Support Benebnooma

109528_benebnooma_logo_220410.jpg
Informatie
Adres:5038DV, Tilburg
Geen openingstijden beschikbaar
Over Stichting Support Benebnooma

Benebnooma is het centrum voor kansarme jongeren en kinderen gevestigd in de stad Koudougou, Burkina Faso in West Afrika. Burkina Faso is één van de armste landen ter wereld. Benebnooma heeft via haar muziek en dansgroep La Troupe Saaba, Festival Mundial en het festival Les Nuits Atypiques de Koudougou (NAK) een sterke historische band met Tilburg.

Erg veel kinderen kunnen in Burkina Faso helaas nog niet naar school. Voorzieningen op het terrein van de gezondheidszorg zijn zéér schaars en voor de meeste ouders vrijwel onbetaalbaar. Veel jonge kinderen ontberen goed en dagelijks voedsel. Benebnooma biedt dagelijks aan meer dan 140 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar een vorm van kinderopvang, een voedselvoorziening en eerste vormen van educatie.

Twee jaar geleden is er een schooltje [4 klaslokalen] voor dove en slechthorende kinderen bijgekomen. Op deze school wordt een ruim 60 kinderen aangepast les gegeven. Deze school is mede mogelijk gemaakt door het Liliane Fonds en de Zusters Franciscanessen in Oirschot. In 2014 is er een schooltje voor technisch onderwijs bij gekomen [3 klassen], mede mogelijk gemaakt door de Lionsclub Tilburg Regte Heide en “Wilde Ganzen”.

De werkloosheid onder jongeren is zéér groot. Voor velen ontbreekt een toekomst perspectief. De armoede is alom aanwezig!

Benebnooma ontplooit diverse activiteiten op het gebied van educatie, onderwijs, cultuur, sport, media en werkgelegenheid. Benebnooma bestaat 30 jaar in 2015. Het wil jongeren een kans bieden. Het muziek en dans festival les Nuits Atypiques de Koudougou (NAK) is één van de initiatieven van Benebnooma en beleeft in 2015 zijn 20e editie. Twee jubilea in het zelfde jaar.

Support

Voor de steun aan het jarige Benebnooma is Stichting Support Benebnooma (SSB) op zoek naar sponsoren en mensen die een gift willen verstrekken. Ook is het mogelijk een [of meerdere] kinderen te adopteren voor € 15,– per maand. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via contact@benebnoma.nl of via onze site www.benebnooma.nl .

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten