Stichting Tilburg Culinair

tilburg-culinair-logo-plain.png
Informatie
Adres:Louis Bouwmeesterplein
Geen openingstijden beschikbaar
Over Stichting Tilburg Culinair

Tilburgs bekendste culinaire festival, Tilburg Culinair, houdt op te bestaan. Het is een beslissing die bij de organiserende stichting zorgt voor gemengde gevoelens. Aan de ene kant is het verdrietig nieuws, omdat een geweldig evenement verdwijnt. Aan de andere kant staat horeca Tilburg inmiddels zo stevig op de kaart, dat het evenement gewoonweg niet meer nodig  is. En dat is natuurlijk positief nieuws.

Al bijna dertig jaar is Tilburg Culinair een begrip in de regio. In 1990 ontstaan om de Tilburger kennis te laten maken met wat Tilburg op culinair gebied te bieden heeft. Bijna drie decennia lang hebben de betere restaurants uit Tilburg en omstreken de bezoekers getrakteerd op de beste gerechten en lekkerste wijnen. Toch heeft Stichting Tilburg Culinair besloten om te stoppen met de huidige opzet van het evenement. Dit besluit is tot stand gekomen na diverse evaluaties met deelnemers, bestuur, commissieleden en de gemeente Tilburg. Geen gemakkelijke beslissing, maar volgens de stichting de enige juiste.

Verhuizing naar het Louis Bouwmeesterplein

De organisatie: “De binnenstad van Tilburg is volop in beweging en voorlopig nog niet uit de steigers. Dit heeft voor Tilburg Culinair drie jaar geleden geleid tot een verhuizing van het Willemsplein naar het Louis Bouwmeesterplein. Nu blijkt deze locatie ook niet toekomstbestendig te zijn. Met als resultaat dat de huidige opzet onvoldoende mogelijkheden voor een gezonde exploitatie biedt. Tilburg Culinair verdient een groter centrumplein met meer mogelijkheden en minder operationele kosten. Helaas is deze momenteel niet beschikbaar in Tilburg.”

Oorspronkelijke doelstelling achterhaald

“De oorspronkelijke doelstelling om de Tilburger kennis te laten maken met de culinaire mogelijkheden in de regio is enigszins achterhaald. Maandelijks worden er vernieuwende en unieke concepten gelanceerd die bezoekers uit het hele land naar Tilburg weten te trekken. De noodzaak voor restaurateurs om potentiële gasten via een evenement als Tilburg Culinair aan zich te binden is hierdoor minder relevant.”

“Daarnaast heeft Tilburg als ‘evenementenstad’ een overvolle festivalkalender waarbij het voor een ongesubsidieerd en niet commercieel evenement als Tilburg Culinair steeds moeilijker wordt om het hoofd boven water te houden.” Deze combinatie van factoren heeft de Stichting Tilburg Culinair doen besluiten om te stoppen. De stichting dankt alle betrokkenen van de afgelopen jaren en neemt met opgeheven hoofd afscheid. Tilburg Culinair wordt afgesloten met een positief saldo. Dat saldo wordt gedoneerd aan Stichting Met je hart Tilburg. Ongetwijfeld zullen er in toekomst nieuwe culinaire tradities ontstaan die net zo spraakmakend zullen zijn.

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  17:00 - 00:00
 • Vrijdag :
  17:00 - 01:00
 • Zaterdag :
  14:00 - 01:00
 • Zondag :
  14:00 - 23:00