Tafeltennisvereniging TIOS ’51

tafeltennisverenigingtios51_logo_181208.gif
Informatie
Adres:Bladelstraat 2A
Vandaag geopend tot 22:00
Over Tafeltennisvereniging TIOS ’51

De naam TIOS staat voor: Tafeltennis Is Onze Sport. De toevoeging ’51 duidt op het jaar waarin de vereniging is opgericht: om precies te zijn 2 september 1951.

TIOS ’51 is een actieve tafeltennisvereniging vol ambitie die open staat om een plek te bieden aan iedereen die wil tafeltennissen. Na een aantal omzwervingen door Tilburg is de vereniging op 1 februari 2009 verhuisd naar een nieuwe eigen hal met 9 tafels in de Reeshof. Sindsdien hebben al veel mensen de weg gevonden naar de Bladelstraat 2a (achter Thermen Tilburg, naast Scouting Rey de Carle). De vereniging is gestaag aan het groeien, zowel in ledenaantal als in aantal teams. TIOS ‘51 doet mee aan competities en toernooien op regionaal en nationaal niveau, organiseert tal van activiteiten zoals een Familietoernooi, een Kinder Tafeltennisfeest en Try-out Sports, en is bovenal een vereniging waar sport en gezelligheid hand in hand gaan. In december 2009 is er een nieuw beleidsplan gepresenteerd aan de leden waarin het bestuur de ambitie uitspreekt om flink te gaan groeien, zowel wat betreft het aantal leden als wat betreft het spelniveau. In het beleidsplan staat een nieuwe organisatiestructuur beschreven die ervoor zorgt dat deze ambities waargemaakt kunnen worden.

TIOS ’51 heeft plaats voor spelers en speelsters van elk niveau -van beginners tot gevorderden- en van elke leeftijd -van jong tot oud. Omdat onze eigen hal dagelijks ter beschikking staat en bijna dagelijks open is, krijgt iedereen ruim voldoende gelegenheid om te spelen.

Leden die in competitieverband willen tafeltennissen kunnen bij TIOS ’51 kiezen uit twee mogelijkheden, namelijk deelname aan de competitie van de Tilburgse Tafeltennis Liga (de TTL) of aan die van de Nederlandse Tafeltennis Bond (de NTTB). De TTL is met name geschikt voor mensen die graag op een doordeweekse avond een wedstrijd willen spelen en over beperkte afstanden kunnen of willen reizen. De verenigingen die deelnemen aan de TTL-competitie komen namelijk uit Tilburg of de directe omgeving. Aan de NTTB-competitie nemen teams deel die uit verder weg gelegen plaatsen komen. Bij de NTTB wordt er meestal op vrijdagavond en op zaterdagmiddag gespeeld. Het binnen de NTTB te bereiken spelniveau ligt hoger dan het niveau dat bij de TTL maximaal haalbaar is. De teams van TIOS ’51 spelen op diverse niveaus binnen de TTL en binnen de NTTB afdeling ZuidWest. Zowel bij de jeugd als bij de senioren hebben we NTTB-teams die net onder het landelijke niveau spelen. Een van de ambities is om op niet al te lange termijn met zowel jeugd- als seniorenteams de stap naar de landelijke competitie te maken.

Mensen die louter voor hun plezier een balletje willen slaan en niet in competitieverband willen uitkomen zijn bij TIOS ’51 ook van harte welkom. Zij vormen de echte recreanten van de club en sommigen van hen zijn al tientallen jaren lid. De leeftijd van de spelende leden varieert van 6 tot 75 jaar. Vijftigplussers die alleen overdag kunnen of willen sporten kunnen ook bij TIOS ’51 terecht. Voor hen is de zaal beschikbaar op dinsdagmiddag.

Binnen TIOS ’51 is er ook ruimte voor mensen die niet actief aan de tafeltennissport deelnemen, maar zich wel op enigerlei wijze met de club verbonden voelen en daar dus graag lid van willen zijn. Dat zijn onze zogenoemde niet-spelende leden.

Als je belangstelling hebt om kennis te maken met onze sport en onze vereniging, dan ben je van harte welkom om gewoon eens binnen te lopen. Voor een actueel overzicht van de speeltijden kun je terecht op www.tios51.nl. Als je je sportkleding meebrengt kun je meteen mee spelen. In verband met onze sportvloer is het belangrijk dat je schone zaalsportschoenen (geen zwarte zolen) hebt. Als je een batje hebt, kun je dit meebrengen. Zo niet, dan kun je er eentje lenen van de club. Onze jeugdleden kunnen 2 keer per week komen trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers. Voor onze senioren hebben we een gezellige verenigingsavond op dinsdag. Vijftigplussers die graag overdag willen sporten zijn welkom op dinsdagmiddag. Daarnaast bieden we vele mogelijkheden om deel te nemen aan competities en toernooien en aan diverse overige activiteiten. Je mag 4 keer vrijblijvend komen, zodat jij ons kunt leren kennen en wij jou kunnen leren kennen.

De (eind)tijden op woensdag tot en met zaterdag zijn afhankelijk van het competitieprogramma.

Openingstijden
 • Maandag :
  17:00 - 22:00
 • Dinsdag :
  14:00 - 00:00
 • Woensdag :
  13:30 - 00:00
 • Donderdag :
  19:00 - 21:00
 • Vrijdag :
  17:00 - 00:00
 • Zaterdag :
  09:30 - 18:00
 • Zondag :
  Incidenteel, voor toernooien e.d.