Tilburg Trappers

tilburgtrappers.jpg
Informatie
Adres:Stappegoorweg 3A
Geen openingstijden beschikbaar

Vacatures van Tilburg Trappers

Tilburg Trappers
Avondwerk
Over Tilburg Trappers

IJshockey is de snelste teamsport ter wereld. Binnen het team is de keeper van cruciaal belang, heeft hij een off day, dan wordt het erg moeilijk om een wedstrijd te winnen. Iedereen die ijshockey voor het eerst gaat zien, denkt vaak waarom wordt er zo vaak gewisseld? Dat is het gevolg van de grote intensiteit die het spel vraagt van de spelers, elke shift moet men zien als een 100 meter voor een sprinter.

Spelers gaan in deze sport echt “tot het gaatje”. IJshockey is hard en fysiek, maar doorgaans wel sportief en met respect voor de tegenstander. Zoals dat ook bij elke andere sport gebeurt, wordt deze regel ook weleens vergeten en volgt een confrontatie. De scheidsrechter en zijn beide linesmen sussen echter de boel meestal vrij snel, waarna tijdstraffen volgen (3 personen zijn echt nodig om, gezien de snelheid waarmee het spel gaat, alles goed te constateren). Scheidsrechters moeten derhalve ook hele goeie schaatsers zijn.

Historie

Op 21 oktober 1938 wordt TIJSC (Tilburgsche IJs Sport Club) opgericht. De eerste wedstrijd van TIJSC, tegen een team uit Brussel, verliest de vereniging met 6-2. Gelukkig zit er vooruitgang in de prestaties van de club: in het seizoen 1946-’47 mag de club zich voor het eerst officieel kampioen van Nederland noemen.

Bloeiperiode

In 1964 gaat de club verder onder de naam TIJSC Tilburg Trappers. In de zeventiger jaren beleeft Trappers een bloeiperiode die zijn weerga niet kent. Het levert veel (lands)titels op. Na de jaren tachtig, waarin geen kampioenschappen worden behaald, pakt Tilburg de winnende rode draad in de jaren negentig opnieuw op, wordt drie keer kampioen en wint vier keer de beker.

IJssportcentrum Tilburg

De club blijft in de jaren die volgen buitengewoon goed presteren. Inmiddels zijn de kunstijsbanen aan de Elzenstraat, Theresia en de overdekte Pellikaanhal geschiedenis en speelt Trappers in IJssportcentrum Tilburg. In 2001 wint de club de dubbel (beker en landskampioenschap), in 2006 opnieuw de beker en in 2008 wint Tilburg zowel de beker als de Supercup en het landskampioenschap.

Duitse Oberliga

Als seizoen 2014-’15 wederom bijzonder succesvol wordt afgerond met de behaalde triple van de Ron Bertelingschaal, de beker en de landstitel, zoekt de ambitieuze club zijn heil in Duitsland. Trappers gaat meespelen in de Duitse Oberliga (het derde niveau van de Duitse ijshockeycompetitie). Het uiteindelijke doel van de Tilburgers is het professionaliseren van de organisatie en spelersgroepen en uiteindelijk ook een plek in de DEL2.

Kampioen

Het idee is om binnen vier tot vijf jaar zich te kunnen meten met de topploegen, dus men had niet verwacht dat de ‘boys in blue’ dat jaar al in de reguliere competitie op de tweede plaats eindigen en mogen meedoen aan de play-offs. Niet alleen dat, Trappers blijft winnen en tot ieders verbazing worden ze in hun eerste seizoen direct kampioen.

Oberliga Meister

De Tilburgse club wint drie seizoenen op rij de titel Oberliga Meister en verliest de finale in 2019. In 2020 worden de Tilburgers nog Oberliga Nord Meister, vlak voor de competitie wordt afgebroken vanwege Corona. Inmiddels is Trappers bezig met zijn zesde seizoen in de Oberliga en zijn ze niet meer weg te denken uit de Duitse competitie. Vooralsnog zit een plek in de DEL2 er nog niet in voor de Tilburgse club, maar die ambitie blijft. Want: Trappers gaat door waar anderen stoppen!

Wedstrijd bijwonen?

De Tilburgse ijshockeyliefhebber is trouw aan zijn club en komt zelfs voor de minst interessante wedstrijd nog naar het IJssportcentrum, waar het dan ook altijd zeer gezellig toeven tijdens en rondom de thuiswedstrijden. Op de site van Tilburg Trappers kunt u altijd zien wat de eerstkomende thuiswedstrijd is. Kaartjes zijn te bestellen via https://www.trappers.nl/team/wedstrijdprogramma/ of aan de kassa bij de ijssporthal. Voor kinderen t/m 4 jaar is de entree gratis.

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten