TTT Theaterproducties Tilburg

TTT-logo-Theaterproducties1.jpg
Informatie
Adres:5056CS, Tilburg
Geen openingstijden beschikbaar

Nieuws van TTT Theaterproducties Tilburg

Over TTT Theaterproducties Tilburg

De oorsprong van onze vereniging ligt in Berkel-Enschot. Ons trouwste lid, Ton van Nieuwburg, was bij de eerste vergaderingen die uiteindelijk leidden tot het ontstaan de Torenspelers. Toen de oude Toren in Berkel was gerestaureerd en deze heropend moest worden, ontstond het idee om rond de openingsactiviteiten een openlucht bij de Toren. Zo gedacht, zo gedaan. In de TTT van onze naam zit Torenspelers nog verwerkt (Teatergroep Torenspelers Tilburg).

De Torenspelers begonnen als dorpsvereniging, maar verplaatsten zich al snel naar Tilburg. De leden stortten zich op het amateurtheater en waren daarbij zeer ambitieus. Door het volgen van cursussen en het zitting nemen in het toenmalige BCA-bestuur ontwikkelden de Torenspelers zich snel. Binnen een jaar of vijf werd het een club die op zoek ging naar nieuw repertoire en aansluiting vond bij de voorhoede van het amateurtheater.

In de afgelopen halve eeuw heeft TTT verschillende geslaagde producties opgeleverd. Sommige daarvan waren echte hoogtepunten. Opvallend is dat die verbonden kunnen worden met enkele regisseurs van bijzonder kaliber.

Allereerst moet Antoine Uitdehaag genoemd worden die aan het eind van de zeventiger jaren een paar, toen revolutionaire, voorstellingen met ons maakte die veel succes hadden. Met “ Zeven manieren om een rivier over te steken ” (Lodewijk de Boer) raakte TTT voor het eerst ook buiten Brabant bekend. Vanuit improvisaties met de groep ontstond daarna “ De verlossing”. Met beide producties werden we indertijd Brabants kampioen. Ook “De Sprakelozen” van Lodewijk de Boer en twee kleine improvisatie- voorstellingen voor ouderavonden kwamen onder zijn leiding tot stand. Daarna maakten Antoine Uitdehaag en Peter de Kimpe carrière in het beroepstoneel.

Met zijn opvolger Henk Wouters hebben we een bijzondere band. Onder zijn regie ontstonden prachtige producties als het hondsmoeilijke “ De hypochonders ” (Botho Strauss) en “ De Zandbak”(Edward Albee). Jaren later regisseerde Henk de jubileumproductie “Het Huis van Labdakos” (Hugo Claus) die ons opnieuw Brabants kampioen maakte. Hij introduceerde ons ook in het walhalla van het Nederlandse amateurtheater, de Engelenbak in Amsterdam, waar we bovengenoemde voorstellingen speelden. Bij ons veertigjarig bestaan regisseerde hij de sfeervolle productie “ROLBRUG”. Dit stuk, door onszelf in het Tilburgs bewerkt, hebben we acht jaar op het repertoire gehouden, een clubrecord.

Acteur Stefan Jung regisseerde bij TTT “Buried Child” van Sam Shepard. We wonnen met die productie het Internationaal Toernooi der Lage Landen in Elsloo. Ook “Mezcal” en een eigen bewerking van “De Spaanse Brabander ” waren aparte producties die onder zijn leiding gestalte kregen. Bij de laatste was Jan Smeets mederegisseur. Een drie uur durend stuk in het zeventiende-eeuws meer dan twintig keer spelen, mag uitzonderlijk genoemd worden. Een verkorte vorm voerden we zelfs in Frankrijk op. We kregen er nog een eervolle vermelding voor ook.

Tenslotte Fred Geysels uit België: hij werd ons toegewezen bij het BENEGO- project en dat bleek een voltreffer. Van “Hundertwasser” maakte hij met vier Torenspelers een sfeervolle boeiende productie en daarnaast was hij de grote man achter de schermen van “ Een bruid in de morgen ” van Hugo Claus. Deze productie werd opgenomen in het NVA-circuit. In 2007 lukte het TTT opnieuw om tot dit prestigieuze circuit door te dringen, met Blue Remembered Hills van Dennis Potter. En weer was Fred Geijsels onze regisseur.

De laatste jaren heeft amateurtoneel het niet makkelijk. Er is onbehoorlijk stevig bezuinigd op de infrastructuur en jongeren zijn moeilijk te werven. Daarom heeft TTT zijn structuur omgebouwd tot die van een productiehuis. Iedereen (ook een buitenstaander dus) kan plannen indienen voor een productie en per productie kunnen spelers lid worden en auditie doen. De eerste resultaten van deze vernieuwing bieden hoop voor de toekomst In mei 2014 heeft TTT zijn gouden jubileum gevierd met de grootschalige, spectaculaire locatieproductie MERLIJN. Zeven keer voerden we deze voorstelling op in de schitterend “aangeklede” Werkplaats Amateurkunst Op YouTube is een trailer te vinden. https://www.youtube.com/watch?v=4Erk_X8fEaQ

Openingstijden
 • Maandag :
  Gesloten
 • Dinsdag :
  Gesloten
 • Woensdag :
  Gesloten
 • Donderdag :
  Gesloten
 • Vrijdag :
  Gesloten
 • Zaterdag :
  Gesloten
 • Zondag :
  Gesloten