013 door publiek uitgeroepen tot tweede poppodium van Nederland

Uit een verkiezing van VPRO’s muziekplatform 3voor12 blijkt dat 013 Poppodium door muziekfans is uitgeroepen tot het tweede poppodium van Nederland. Dat werd vanavond bekend gemaakt door 3FM-dj Roosmarijn Reijmer in 3voor12 Radio. 013 reageert bij monde van Frens Frijns verrukt: “Wow!”. Het is de eerste keer dat deze verkiezing gehouden werd door 3voor12. 013 moest alleen Paradiso in Amsterdam voor zich dulden. Tivoli Oudegracht maakt de top drie compleet.

Op 17 februari vroeg 3voor12 via internet en via het radioprogramma op 3FM wat het beste poppodium van Nederland was. Het populaire muziekmedium opende een online stemtool waar mensen een top 5 van hun meest favoriete podia konden kiezen. Dat ging van podia in het clubcircuit tot aan grote hallen als de Ziggo Dome en kleine muziekcafés door heel Nederland.

Nadat eerder artiesten als rapper Jiggy Djé en folkband The Black Atlantic 013 al in hun top 3 zetten, heeft de stem van het publiek nu ook geklonken. Daar eindigde 013 op een knappe tweede plaats. Alleen de bekendste zaal van Amsterdam, Paradiso, moest het Tilburgse poppodium voor zich dulden. Directeur Frens Frijns is in zijn nopjes: “Supervet dat we door veel mensen klaarblijkelijk als favoriete popzaal genoemd worden! We zijn erg gelukkig met deze tweede plek. Uiteraard gaan onze felicitaties ook uit naar Tivoli Oudegracht en Paradiso Amsterdam.”

013 Poppodium ligt in Tilburg en heeft in haar 15-jarige bestaan al vele grote namen over de vloer gehad. Dit seizoen staan onder andere grote namen als Bonobo, Racoon, Boy George, Ilse DeLange en Pusha T nog in de zaal. Vorige maand maakte de popzaal bekend dat ze naast Roadburn Festival en Neurotic Deathfest ook nog een groot hiphopfestival organiseert in de nabijgelegen Spoorzone, genaamd  WOO HAH!. Ook gaat de zaal dit jaar verbouwd worden. De Kleine Zaal krijgt een capaciteit van 600 man (eerder 375) en de Jupiler Zaal gaat van 2200 naar 3200 in capaciteit.