013 Poppodium en Roadburn Redux genomineerd voor IJzeren Podiumdier 2021

Zowel ‘Stem Als Een Ster’ van Poppodium013 als de online festivaleditie van Roadburn Festival zijn genomineerd voor de vakprijs IJzeren Podiumdier 2021. Dit jaar wordt deze prijs uitgereikt voor het meest indrukwekkende project of organisatie binnen de branche van Nederlandse poppodia en -festivals. De winnaar wordt vrijdag 21 januari bekend gemaakt tijdens een online editie van het indoor popfestival Noorderslag. Lees snel verder.

Nominaties voor een IJzeren Podiumdier

Ondanks de maatregelingen is 013 Poppodium in maart 2021 erin geslaagd om een bijzonder project neer te zetten in de vorm van ‘Stem Als Een Ster’! Tijdens de verkiezingen veranderde het podium van de Tilburgse poptempel in een stembureau voor alle Tilburgers. Je kon een kijkje nemen achter de schermen en het podium betreden waar je in de spotlight stond voor een leuke foto. Duizenden enthousiaste Tilburgers maakten hier gebruik van.

Ook een plekje op de nominatielijst is voor Roadburn Redux. Het muziekfestival Roadburn brengt normaal duizenden bezoekers naar de binnenstad van Tilburg. Dit jaar organiseerde zij het festival via een livestream. Geen Nederlands festival heeft afgelopen jaar uitgepakt met zo’n ambitieus online programma. De bezoekers konden elkaar online ontmoeten via chats en genoten van hun favoriete  muziek. Benieuwd hoe Roadburn er ‘normaal gesproken’ uitziet in de Tilburgse binnenstad? Check dan onze fotoreportages van eerdere jaren.

Volg de uitslag

Het IJzeren Podiumdier wordt jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Op vrijdagmiddag 21 januari 2022 wordt bekend gemaakt wie van de (0)13 genomineerden een IJzeren Podiumdier mogen ontvangen. Dit is te volgen in een livestream tijdens Eurosonic Noorderslag 2022.

Benieuwd of onze Tilburgse trots een IJzeren Podiumdier in ontvangst mag nemen? Via de website van ESNS kun je een kijkje nemen.